www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

NORD expanderar med nya produkter och nya strategiska investeringar

Under verksamhetsåret 2019 hade Getriebebau NORD GmbH & Co. KG en stabil och målinriktad tillväxt med en omsättning på 750 miljoner Euro. Investeringar i lokaler och logistik har bidragit till tillväxten. NORD har också positionerat sig väl trots den rådande krisen. Utvecklingsarbete och investeringar genomförs som planerat så att NORD ska kunna förbli en pålitlig partner inom drivteknik.

NORD expanderar med nya produkter och nya strategiska investeringar
NORD-Condition-Monitoring.jpg: Med innovationer och drivlösningar för Industri 4.0 och strategiska investeringar har NORD DRIVESYSTEMS ökat sin omsättning till 750 miljoner euro.

NORD DRIVESYSTEMS bygger ut sitt kontor i kinesiska Suzhou med 2 400 m2 och utökar även ut växelmontering, logistik och ytbehandling i Waunakee (WI), USA. Dessutom ökade produktionen väsentligt med färdigställandet av en ny motorfabrik i polska Wiechlice. Här monteras motorer och tillverkas statorer i lokaler på cirka 10 000 m2. Bara 40 km bort, i Nowa Sól-anläggningen pågår uppförandet av nya lokaler på 10 000 m2 för tillverkning, montering och logistik som kommer att stå färdiga i slutet av 2020. Med start 2021 kommer NORD även att uppföra ett automatiserat reservdelslager, packningsstationer och nya lokaler för logistik, godsmottagning och godsleverans vid huvudkontoret i Bargteheide.

Innovation och utökad produktportfölj
Under det senaste året har NORD DRIVESYSTEMS framgångsrikt lanserat en hel rad innovationer inom drivteknik. Genom konkurrenskraftig expansion av produktportföljen har NORD fokuserat på viktiga framtidsområden som Industri 4.0 och energieffektivitet liksom diversifiering av de egna drivlösningarna. Den nya frekvensomriktaren NORDAC PRO SK 500P utgör en milstolpe i omriktarinnovation och erbjuder ultimat funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Förutom förbättrade egenskaper och prestanda bibehåller den nya generationen omriktare den beprövade parameterstrukturen från NORDAC och är både fysiskt och logiskt bakåtkompatibel.

Hög effektivitet på alla nivåer
Ett nytt tillskott till våra elektriska motorer är synkronmotorn IE5+ med utökad energieffektivitet. Tack vare sin konstanta effektivitet i alla driftområden passar den särskilt väl för reduktion av antalet motorvarianter särskilt inom intralogistik. Appen NORCON APP är intressant för alla användare av drivteknik. För första gången någonsin erbjuder denna app en mobil lösning för driftsättning och underhåll av alla drivenheter från NORD - vilket snabbar på installation, underhåll och felsökning. Inom produkter för tung drift har industriväxeln MAXXDRIVE kompletterats av den nya MAXXDRIVE® XT som optimerar vårt beprövade modulsystem för applikationer med krav på kompakta industriväxlar med bra kylning.
Utbudet har även utökats med koncept för statusövervakning (Condition Monitoring) och predikativt underhåll. Med dessa koncept kan NORD erbjuda ekonomiska lösningar som på ett tidigt stadium detekterar otillåtna driftvillkor och förebygger oplanerade driftavbrott för såväl små växelmotorer som större industriväxlar.

En pålitlig partner inom drivteknik
I drygt 55 år har NORD DRIVESYSTEMS varit en pålitlig industripartner. Som medelstort, familjeägt företag utvecklar NORD hela tiden nya innovativa produkter och servicelösningar inom drivteknik. Våra kunniga ingenjörer i 36 länder ger kunder i mer än 100 branscher pålitliga råd samtidigt som tillverkningskapacitet och logistik i Tyskland; Europa, Asien, Nordamerika liksom monterings- och serviceanläggningar globalt kan skapa stabilitet även i svåra marknadslägen.


NORD expanderar med nya produkter och nya strategiska investeringar
 NORD-Industriegetriebe-MAXXDRIVE-XT.jpg: Industriväxeln MAXXDRIVE har kompletterats med den nya MAXXDRIVE® XT som optimerar vårt beprövade modulsystem för applikationer med värmereducering.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare