www.tillverkning-sverige.com
MTEK News

MTEK lanserar MCell Insertion

Ökad prestanda och reducerad kostnad genom robotautomation för hålmontering.

MTEK lanserar MCell Insertion

MTEK, en ledande leverantör av lösningar för smarta fabriker , lanserar MCell Insertion, en flexibel, adaptiv, mjukvarudefinierad robotlösning för hålmontering av elektroniska komponenter.

MCell levererar direkta och mätbara kostnadsbesparingar samt kvalitetsförbättringar för tillverkare av elektronikprodukter. MCell har levererats till världsledande kontraktstillverkare i fullskalig produktionsmiljö och förbättrar kvaliteten i produktionen samtidigt som personalkostnader har reducerat med mer än 70%, vilket givit en snabb avkastning på investeringen.


MTEK lanserar MCell Insertion

Ett mindre beroende av personal sparar kostnader i produktionen, en automatiserad monteringslösning möjliggör likvärdig produktionskostnad globalt, med en standardiserad kvalitet och metod möjliggör för tillverkare att snabbt flytta produktion närmare kunden.

MTEK förändrar dialogen om smarta fabriker genom att leverera digitala byggstenar som är snabba att installera och som levererar en avkastning på digitaliseringen genom ökad prestanda och effektivitet. MTEKs VD Mattias Andersson förklarar, “Vårt mål är att förenkla vägen till den smarta fabriken genom att skapa digitala byggstenar som snabbt kan installeras och som levererar en riktigt avkastning på investeringen”, och lägger till “den första MCell moduler tillhandahåller ett fantastiskt värde direkt från start, löser ett specifikt problem hos tillverkande bolag och kräver ingen programmering.”.


MTEK lanserar MCell Insertion
 
~ MTEKs VD Mattias Andersson

MCell Insertion använder ABB YuMi® kollaborativa robotar, lågkostnads feeders, ingen programmering och kan installeras och konfigureras på distans, vilket är optimalt i dessa tider av social distansering och reseförbud. Resultatet är högre kvalitet och mindre variation, lägre kostnad per montering samt snabbare ställtid mellan produkter.

MCell använder MBrain, MTEKs fabriksintelligenssystem för att leverera “zero-touch” programmering samt nytänkande presentation av lösningens prestanda. Mer information om MCell Insertion finns på MTEKs hemsida.

www.mtek.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare