www.tillverkning-sverige.com
Steute

Branschkompatibelt “Trådlöst” protokoll nu även för USA och Canada

Trådlös switch tillgänglig för 868 och 915 MHz

Branschkompatibelt “Trådlöst” protokoll nu även för USA och Canada
Vid mässan “SPS IPC drives“, presenterade Steute en ny medlem i företagets modulära trådlösa switch-system, en radio-enhet för 915 MHz-nätverk. Switch-enheter som använder radio-teknik (SW) kan således även användas i USA och Canada, där 868 MHz-nätverk, som vanligtvis används i Europa, inte är tillåten.

För maskin- och anläggningstillverkare, som använder trådlösa switchar med SW-teknik, så innebär detta att de nu kan exportera sina maskiner över hela världen, bara genom att skilja mellan identiska switchar för antingen 868 MHz eller 915 MHz.

De kan välja från hela serien med självförsörjande switchar i Steutes affärsområde “Trådlöst”, vilka fungerar i enlighet med “energiskapande” principer, vilket innebär att de genererar den energi som behövs för att överföra radiosignaler från aktiveringen av omkopplaren. Denna uppgift utförs av en elektrodynamisk energigenerator i miniformat. Olika positioner switch-serier, likväl som dragtråds- samt dragswitchar, fungerar enligt denna innovativa lösning. Användarna kan dock välja batteridriven trådlös switch-enhet; i detta fall finns RF 10 H tillgänglig som första enhet med ett 915 MHz-kort. Steute erbjuder naturligtvis också motsvarande enkel- och multi-kanals mottagarenher för 915 MHz-nätverk.

Karakteristiskt för SW-protokoll är att de erbjuder högsta driftsäkerhet i överföring, har en räckvidd på 700 m utomhus, samt möjliggör tvåsidig kommunikation för att ta emot bekräftelse efter varje signal – inte bara med den batteridrivna enheten utan även med självförsörjande trådlösa enheter.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare