www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Mobil internetuppkoppling för fältenheter med robusta Anybus Wireless Bolt IoT

HMS Networks lanserar Anybus® Wireless Bolt IoT som möjliggör pålitlig mobilbaserad internetanslutning för fältenheter med de nya LTE-baserade nätverken NB-IoT och CAT-M1.

Mobil internetuppkoppling för fältenheter med robusta Anybus Wireless Bolt IoT
Företag strävar i allt högre grad efter att koppla upp enheter och installationer på fältet för att kunna fjärrövervaka och styra dessa över internet. Men många gånger finns det ingen lokal infrastruktur för att ansluta sådana enheter till internet på vanligt sätt. Anybus Wireless Bolt IoT från HMS Networks möter denna utmaning och möjliggör tillförlitlig mobilbaserad internetanslutning över NB-IoT och CAT-M1 för fjärrenheter som annars är svåra att nå och koppla upp.
 
Mobilanslutning med Wireless Bolt IoT ansluter fältenheterna
Wireless Bolt IoT innehåller alla element som behövs för att koppla upp stationära eller mobila tillgångar online via en mobilanslutning. Lösningen levereras i det unika Bolt-formatet för montering i M50-hål och har ett robust IP66/IP67-hölje med UL NEMA 4X-certifikat för utomhusmontering, en integrerad mobilantenn med modem, mikrokontroller och brandvägg.
 
Enkel och transparent kommunikation över Ethernet
En inbyggd Ethernet-port används för att ansluta till en motsvarande Ethernet-port på fjärrenheten. Konfigurationen görs via en inbyggd webbserver eller genom att skicka REST-kommandon via Ethernet-porten. Efter detta kommer Wireless Bolt IoT att överföra data transparent från fjärrenheten till den mobila internetanslutningen via TCP/UDP-baserade protokoll. PoE (Power over Ethernet) stöds, men strömsättning kan också ske via separata terminaler.
 
NB-IoT och CAT-M1 med 2G-fallback för global distribution
På mobillänken kommunicerar Wireless Bolt IoT med de senaste LTE-standarderna NB-IoT och CAT-M1 med 2G-fallback (GPRS / EDGE), vilket gör det möjligt att använda den nästan var som helst i världen. Dessa nya LTE-standarder är så kallade LP-WAN-teknologier (Low Power Wide Area Network) som är lämpliga för nya IoT-uppkopplingar som vanligtvis kräver låg strömförbrukning, låg bandbredd (25-300 Kbit/s), god geografisk täckning och låg anslutningskostnad per enhet. En inbyggd SIM-kortplats möjliggör anslutning till alla operatörsnätverk i hela världen. Privata nätverk stöds också med hjälp av mobila Private APN-nätverk.
 
Strömsparande lösning för batteridriven utrustning
Wireless Bolt IoT är särskilt lämplig för batteridrivna enheter som inte är anslutna till elnätet, såsom elektroniska vägskyltar, trafikmätstationer och mätstationer för vattennivå. Genom att använda sitt »Low Power-läge» går Wireless Bolt IoT in i ett lågt effektläge när data inte överförs vilket innebär att  batterianvändningen/strömförsörjningen kan minimeras.
 
Läs mer på www.anybus.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare