www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus NP40.

Ny teknologi från HMS möjliggör nätverksanslutning för högpresterande applikationer.

Anybus NP40.

Anybus NP40TM är en ny nätverksprocessor från HMS Industrial Networks som hanterar kommunikation mellan en industriell enhet och alla industriella nätverk. Den nya processorn är kärnan av HMS:s Anybus CompactComTM 40-serien i chip-, kloss- och modulformat. Den är designad för krävande applikationer, speciellt inriktad på realtid inom industriell Ethernet.

Flexibilitet: En hårdvaruplattform, alla nätverk
NP40 stödjer alla större industriella Ethernet- och Fältbuss-nätverk. Vilket betyder att en enda hårdvaruplattform kan stödja flera olika nätverk genom att helt enkelt ladda ner ny firmware. Följaktligen finns det inget behov att starta ett utvecklingsprojekt för varje nytt nät. Den nya tekniken gör livet lättare för hårdvarutillverkare, eftersom de kan installera ett kommunikationsgränssnitt till en produkt och sedan helt enkelt hämta den firmware de behöver innan de skickar sina produkter till slutkunden.

Prestanda: För krävande applikationer - Aktiverar rörelse och synkronisering
NP40 möjliggör mycket låg latens, ner till några få mikrosekunder. Det tillåter nästan noll fördröjning mellan nätverket och API-host vilket gör det möjligt att stödja högpresterande applikationer som kräver synkronisering eller rörelseprofiler.

”Vad vi har sett de senaste åren är att industriell Ethernet nu kräver mer prestanda och en ny arkitektur”, säger Jörgen Palmhager, operativ chef vid HMS. ”De nya industriella Ethernet-nätverken blir mer och mer specialiserade vilket kräver en hel del nätverksprocessorer som kan hantera översättningen mellan olika nätverk och protokoll. Med NP40 kombinerar HMS en kraftfull ARM Cortex M3 kärna med ett FPGA-konstruktion på samma chip, vilket ger både snabb dataöverföring och realtidssynkronisering i hårdvaran/FPGA. NP40-teknologi ger användaren det bästa av två världar. De får hastigheten och noggrannheten de behöver för krävande applikationer, och även flexibilitet att anpassa sig till olika nätverk genom att ladda ner en ny firmware. Lösningen är baserad på Microsemi SmartFusion-teknik, men integrerar HMS: s unika block som RTATM (Real Time Accelerator) för industriell kommunikation”

Inuti NP40
Anybus NP40 är ett enkelt nätverksprocessorschip som innehåller en högpresterande ARM-kärna och en FPGA- (Field-Programmable Gate Array) konstruktion. ARM-kärnan kör protokoll och tillämpning medan FPGA-konstruktionen används för att genomföra olika Ethernet-gränssnitt i realtid. En realtidsswitch är integrerad i FPGA-konstruktion och stödjer synkrona cykliska meddelanden i realtidsnätverk som PROFINET IRT, Powerlink, EtherCAT och Sercos III. Eftersom nätverksprocessorn är flash-baserad, kan den omprogrammeras för flera olika industriella Ethernet-nätverk.

NP40 bygger på teknik från Microsemi Inc. och är utformad för att kombinera prestanda, låg strömförbrukning och flexibilitet i en enda chip-design.

Tillgänglighet
NP40 är driver redan nätverksanslutning för industriella enheter i pilotinstallationer. Nätverksprocessorn kommer att visas på olika mässor som SPS/IPC/Drives i Tyskland och Rockwell Automationsmässa i USA under hösten. En vidare release av nätverksprocessor, som en del av Anybus inbyggda lösningar, kommer att ske under 2013.

NP40 i kombination med Anybus-protokoll och programvara, utgör Anybus CompactCom C40-lösning - en färdig nätverksanslutning på ett enda chip.

 

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare