www.tillverkning-sverige.com
SKF News

SKF har tillverkat 3D printade skyddsvisir till vårdpersonalen på Bräcke diakoni i Göteborg

Visiret består av en plastbåge som man fäster ett vanligt overhead-papper på. Bågen är tillverkad med en 3D-skrivare och med en teknik där plast smälts vid 180-250°C och bygger upp detaljen lager för lager.

SKF har tillverkat 3D printade skyddsvisir till vårdpersonalen på Bräcke diakoni i Göteborg

Plasten tål att desinfekteras och visiren kan alltså användas flera gånger. De är inte CE-märkta men kvalitetsansvarig på Bräcke diakoni har gjort riskanalyser som visar att de utgör ett bra skydd mot smitta i den aktuella vårdsituationen där visiren ska användas.

Efter några tester och utvärderingar av kvalitetschefen på Bräcke diakoni började visiren produceras och nu har Marcel Escursell, som till vardags jobbar med 3D-printing på SKF i Göteborg, lämnat över den första omgången visir till vårdpersonalen.

- Vi bedömer att vi kommer att kunna förse Bräcke diakoni med skyddsvisir enligt deras behov, säger Marcel Escursell Additive Manufacturing specialist på Manufacturing & Process Development på SKF i Göteborg.

- Vi är bara glada över att hjälpa till och göra något för att skydda gamla och sjuka, säger Marcel.

SKF Sverige har sedan många år ett långsiktigt samarbete med stiftelsen Bräcke Diakoni i konkreta projekt som riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning.

www.skf.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare