www.tillverkning-sverige.com
Sandvik Coromant News

Sandvik Sandvik Coromant utvecklar framtidens tillverkningsindustri i samarbete med Microsoft

Sandvik Coromant inleder ett unikt samarbete med Microsoft för att ta nästa steg i utvecklingen av att ytterligare förändra och digitalisera tillverkningsindustrin. Med Sandvik Coromants kunskap om skärande bearbetning i kombination med tekniska lösningar från Microsoft avser samarbetet att koppla samman delar av produktionskedjan i lösningar för nästa generations tillverkningsindustri. Avtalet innebär även en accelerering av den interna digitaliseringsresan för Sandvik Coromant.

Sandvik Sandvik Coromant utvecklar framtidens tillverkningsindustri i samarbete med Microsoft

Sandvik Coromants CoroPlus®-erbjudande som delvis utvecklats tillsammans med Microsoft bygger på Azure IoT Suite, Cortana Intelligence Suite och Dynamics 365 for Field Service. Erbjudandet kopplar bland annat samman människor, maskiner, verktyg och data i en och samma plattform för att bland annat erbjuda Sandvik Coromants kunder bättre beslutsunderlag, och ge en helhetsbild av tillverkningsprocessens olika skeenden. Det kan som exempel möjliggöra besparingar genom minskade maskinstilleståndstider.

“Vi ser samarbetet med Microsoft som en nyckelingrediens i att lyckas med vår digitala strategi, vår relation har en lång historik och vi ser fram emot att tillsammans fortsätta resan med att skapa värde genom att arbeta tillsammans för att utveckla och implementera lösningar för tillverkande industri med syfte att skapa effektivitet, hållbarhet och tillväxt. Detta partnerskap är unikt och ett nytt sätt för våra bolag att samarbeta närmare och tillsammans utveckla kompetens.” säger Nadine Crauwels president Sandvik Coromant.

Något som är unikt med Sandvik Coromants CoroPlus®-erbjudande är att data inte endast samlas in på maskinnivå för att justera utrustning, informera tekniker om underhållsbehov och varna chefer om potentiella problem. Utan att data även samlas in på verktygsnivå, vilket innebär att kundernas industriverktyg blir ”smarta” och hela tiden kan anpassas och justeras för effektiv användning och undvika avbrott i produktionen.

Samarbetet med Microsoft tar ett helhetsgrepp för att digitalisera den data, expertis och erfarenhet som Sandvik Coromant dagligen använder för att vägleda sina kunder och kommer fungera som ett ytterligare verktyg som underlättar effektivisering av produktionen.

”Sandvik Coromant är världsledande inom skärande bearbetning och har en historik av att driva industrisektorn framåt i Sverige och i världen. Det är otroligt inspirerande att de nu väljer att ta nästa steg på den resan tillsammans med oss, och det här är verkligen ett lysande exempel hur digitaliseringen kan skapa nya möjligheter för företag att utvecklas och bli ännu bättre på det de gör”, säger Hélène Barnekow, vd på Microsoft Sverige.

Det nya samarbetet mellan Sandvik Coromant och Microsoft inleds under första kvartalet 2020 och kommer omfatta verksamheten i Sverige och internationellt.

www.sandvik.coromant.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare