www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

IDENTControl stöder nu RFID-anslutning via EtherCAT

Många användare inom sektorerna materialhantering, biltillverkning eller intralogistik ser konceptet IDENTControl från Pepperl+Fuchs som svaret på alla sina behov. Tack vare den perfekta modulariteten och allmänna kommandostrukturen underlättas användandet av RFID-tekonologin. Det stora utbudet av fieldbus-lösningar gör det möjligt för användarna att standardisera och använda en mängd programmerbara logiska styrenheter på en internationell basis. Eftersom LF-, HF- och UHF-läsare eller skrivare kan anslutas till samma IDENTControl-gränssnitt, kan systemet anpassas perfekt till aktuella program. Därmed gör RFID det enkelt att lösa de ökade kraven på ett stort antal varianter och korta cykeltider genom just-in-time-produktion inom bilindustrin. Modularitet, flexibilitet och investeringssäkerhet är Pepperl+Fuchs huvudintressen.

IDENTControl stöder nu RFID-anslutning via EtherCAT
Bild 1: IDENTControl Compact från Pepperl+Fuchs med EtherCAT-gränssnitt

Med det nya EtherCAT-gränssnittet kan våra RFID-system exempelvis anslutas direkt till Beckhoffs styrsystem. Tack vare höghastighetskommunikation, kan ett stort dataområde på upp till 256 byte data per cykel överföras till styrsystemet.

Med ett parallellt diagnostiskt gränssnitt kan enhetens egenskaper och komponentstatusar efterfrågas under drift. GSD-data (General Station Description) kan lagras som en ESI-fil i styrsystemet för parametrisering.

De flesta RFID-program kräver en eller två läsare och IDENTControl Compact är avsett för detta ändamål. Dess särskilda fördel ligger dock i det sofistikerade EMC-koncept som används. Metallhöljet är inte bara till nytta för EMC utan är också lämpligt för fältmontering i IP67, i dess robusta version.

Programvaran RFIDControl, som finns tillgänglig utan kostnad, möjliggör ytterligare funktioner för diagnostik och parametrisering. Detta betyder att det idag är enkelt att upprätta ett driftsäkert logistiksystem, en optimerad processkedja för varor och tillförlitlig modelltillverkning. RFID skiljer sig främst från lösningar med streckkod eller 2D-kod genom sina robusta läs- och skrivmärken samt ytterligare en tillgänglig skrivfunktion. Dessutom är RFID-läsare slitstarka eftersom de är baserade på induktionsprincipen och inte innehåller några rörliga delar.
IDENTControl stöder nu RFID-anslutning via EtherCAT
Bild 2: Den flexibla och modulära IDENTControl från Pepperl+Fuchs

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare