www.tillverkning-sverige.com
Endress+Hauser News

SOFTING INDUSTRIAL AUTOMATION FÖRSTÄRKER NÄTVERKET OPEN INTEGRATION

Endress+Hausers samarbetsprogram blir allt viktigare tack vare IIoT-lösningar.

SOFTING INDUSTRIAL AUTOMATION FÖRSTÄRKER NÄTVERKET OPEN INTEGRATION

Hur kan fältinstrument och komponenter lätt integreras i automationssystem? Svaret på den frågan blir allt viktigare när industriell produktionsdigitalisering breder ut sig. Endress+Hausers samarbetsprogram Open Integration förenar 13 tillverkare som vill försäkra sig om det effektivaste samspelet mellan sina produkter. Softing Industrial Automation gick med i samarbetsprogrammet i början av året.

Open Integration-partners testar och dokumenterar samspelet mellan deras produkter för typiska applikationer inom processautomation. Användarna drar fördel av detta på två sätt: genom att kunna kombinera de bästa produkterna för varje applikation och genom snabb driftsättning. Även återförsäljare av automationsteknik värdesätter fördelarna med Open Integration. För dessa företag är det viktigt att snabbt kunna upptäcka potentiella problem och lösa dem innan deras produkter installeras i kundens anläggning.

ˮVi går längre än etablerade testmetoder i det här programmet, genom att syna funktionen i hela systemarkitekturer i en labbmiljö”, förklarar Jörg Reinkensmeier, marknadsföringschef på Endress+Hauser. “Vi gör det för specifika applikationsområden eller kundlösningar. När testen är avslutade publiceras de så kallade referenstopologierna i form av ömsesidiga rekommendationer.”

Tretton företag är för närvarade med i programmet. Alla partners är återförsäljare av styrteknik, fältbussinfrastrukturer, mätteknik eller ställdonsteknik: Auma Riester, Bürkert, Festo, Flowserve, Hima Paul Hildebrandt, Honeywell Process Solutions, Mitsubishi Electric, Pepperl+Fuchs, Phoenix Contact, Rockwell Automation, Schneider Electric, Turck och nyligen Softing Industrial Automation.

Specialist på nätverksteknik

Softing Industrial Automation är en ledande tillverkare av program- och maskinvaruprodukter som är utformade för att integrera tekniker och data i fabriks- och processautomationsmiljöer. “Våra företag har kunnat glädjas åt många år av lyckat samarbete, vilket nu har visat sig i vårt beslut att gå med i samarbetsprogrammet Open Integration”, säger Thomas Hilz, vice ordförande för strategisk redovisning på Softing Industrial Automation.

“Endress+Hauser är känt för pålitlighet och enastående kvalitet, vilket också är topprioritet på Softing Industrial Automation. Företaget, och jag personligen, ser fram emot de kommande åren där vi kan hjälpa våra partners med konnektiviteten på deras sensorer.”

“Softing Industrial Automation stärker vårt samarbetsprogram med ytterligare expertis inom datautbytesområdet och ger information på fältnivå”, säger Jörg Reinkensmeier. “Förutom styrteknik för nätverksprocesser spelar konnektivitet en allt viktigare roll inom IIoT-lösningar. Vårt mål är att utnyttja denna potential tillsammans med alla våra partners inom Open Integration.”

www.se.endress.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare