www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

BMF 243 - liten givare med integrerat fäste

Binära och magnetfältskänsliga elektroniska cylindergivare i BMF-serien från Balluff imponerar med exakta givarsvar utan hopp, enkel hantering och universell användning. Med BMF 243 har sensorspecialisten nu avrundat sin produktserie med magnetfältssensorer för användning i kritiska utrymmen.

BMF 243 - liten givare med integrerat fäste
BMF243_Lineal.jpg

Den nya kompaktsensorn BMF 243 ger höga prestandareserver för cylindrar med såväl svaga som starka magneter och övertygar med hög upprepad precision och liten hysteres. Tack vare sitt lilla format på 3,8 x 24 mm 3,0, är den det ideala valet för i synnerhet små gripare och cylindrar med C-spår. Fästet är redan integrerat i sensorn. Därmed behövs ingen ytterligare fastsättningsbygel: eftersom den enkelt kan infogas i spåret från ovansidan, kan den med lätthet monteras överallt där spårets insättningspunkt är tilltäppt eller täckt av exempelvis svetsstänk eller smuts. Den passar perfekt in i cylinderns spår utan att skjuta ut. Omkopplingspunkten justeras på några sekunder med hjälp av en skruvmejsel. BMF 243 levereras med en kabelhållare som garanterar optimal dragavlastning och säker kabeldragning.

Med miniatyrsensorer från Ballyduffs BMF-serie kan konstruktörer implementera ytterst dynamiska tillämpningskoncept inom pneumatik, som bara kan genomföras med lättviktskomponenter som kräver lite utrymme. Idealt utgör kompaktsensor BMF 243 ett komplement till två andra miniatyrsensorer från Ballyduff: BMF 103 och BMF 303. Nu kan användaren fritt välja mellan två monteringskoncept, integrerat fäste eller montering med ett vinkelfäste i C-spår.

BMF-sensorer undersöker individuella positioner, t.ex. pneumatiska cylindrars slutpositioner, slitagefritt och exakt och känner av den permanenta magnet som är monterad på kolvstången genom den icke-magnetiska cylinderväggen. Så snart kolven närmar sig, växlar utsignalen till det andra tillståndet.
BMF 243 - liten givare med integrerat fäste
Pneumatikzylinder.jpg: tillämpningsexempel

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare