www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK stödjer rekommendationer i TCFD-rapport

NSK, en av världens ledande tillverkare av lager, linjär rörelseteknologi och styrsystem, stödjer rekommendationer i slutrapporten från TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures). I rapporten rekommenderas att företag offentliggör information om risker och möjligheter relaterade till klimatförändringar som påverkar finansieringen. TCFD inrättades av FSB (Financial Stability Board), en internationell organisation som övervakar och ger rekommendationer om det globala finansiella systemet.

Som företag tar NSK sitt sociala, affärs- och miljömässiga ansvar på stort allvar. Till exempel inkluderar företaget globalt miljöskydd som en del av sin verksamhet och har fastställt miljömål i sin Mid-Term Management Plan och är aktivt engagerat i initiativ för att förhindra den globala uppvärmningen, till exempel genom att minska koldioxidutsläppen som genereras av verksamheten samt skapa miljövänliga produkter.

NSK:s strävan på detta område har nyligen erkänts av Japans miljöministerium och Global Environmental Forum. Som en del av den 23:e Environmental Communication Awards fick företaget en utmärkelse för miljökommunikation i sin NSK Report 2019. Rapporten är utformad för att ge alla intressenter en fullständig bild av företaget och dess initiativ för att uppnå hållbar tillväxt på medellång och lång sikt. NSK publicerar också ”NSK Sustainability Report” för att ge en bild av företagets relation till miljön och samhället och dess omfattande insatser inom dessa områden.

Med utgångspunkt i denna utmärkelse, och i enlighet med rekommendationerna från TCFD, identifierar NSK nu affärsrisker och möjligheter som klimatförändringarna innebär, anpassar förvaltningsplaner och förbättrar informationsutbytet med syfte att bidra till både en hållbar utveckling av samhället och företagets hållbara tillväxt.

Även om NSK har stärkt sina ESG-initiativ (environment, social, governance) de senaste åren, syftar företaget till att använda sin deklaration kring TCFD-rapporten som en möjlighet att ta sin miljöverksamhet till nästa nivå.

1) Hiroyuki Yagi (till vänster), Chairman of the Selection Committee för Environmental Communication Awards, med Tsuyoshi Yamashita, Group Manager, Investor Relations, NSK Ltd., vid ceremonin för Environmental Communication Awards den 19 februari 2020
 

NSK stödjer rekommendationer i TCFD-rapport

2) NSK Report ger alla intressenter en fullständig bild av företaget och dess initiativ för att uppnå hållbar tillväxt
 

NSK stödjer rekommendationer i TCFD-rapport

3) NSK Sustainability Report beskriver företagets förhållande till miljön och samhället

 

NSK stödjer rekommendationer i TCFD-rapport

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare