www.tillverkning-sverige.com
Kuka News

Automation med stil: KUKA vinner tre priser på German Design Award 2020

Funktionen, den rena designen och företagets estetiska Corporate Branding var det som övertygade juryn för German Design Award 2020. Tre KUKA-produkter belönades för enastående industridesign vid prisutdelningen i Frankfurt am Main.

Automation med stil: KUKA vinner tre priser på German Design Award 2020

KUKA fick många priser när German Design Award 2020 delades ut förra veckan på mässan ”Ambiente” i Frankfurt. Hela tre gånger fick automationsspecialisten från Augsburg pris för sin industridesign. I kategorin ”Excellent Product Design” fick KUKA pris för sina två självkörande plattformar KMP 600 och KMP 1500 som erbjuder flexibel materialtransport. I samma kategori fick KUKA pris för sin laddassistent carla_connect som är avsedd för laddning av elfordon i privata garage.

Industridesign: Tre ”Winner”-utmärkelser för KUKA

Juryn för German Design Award 2020, som bestod av framstående internationella experter, framhävde den ”underbart rena, till synes futuristiska designen som på ett perfekt sätt uttrycker företagets vilja att utveckla nydanande teknik” (KMP 1500), ”den konsekventa designen som förenar funktion, nydanande estetik och Corporate Brand på en hög designmässig nivå” (KMP 600) och ”innovativ teknik, kvalitet och funktion i ett distinkt designspråk som kännetecknas av hög estetik” (carla_connect).

En lång rad utmärkelser inom industridesign
KUKA:s laddassistent och de båda fordonen har designats av Mario Selic, som sedan 25 år har präglat utseendet på KUKA:s robotar och som redan tilldelats en lång rad priser för sin design. Han berättar: ”Robotar är äkta kraftpaket eftersom de ofta måste flytta tunga vikter. Samtidigt har de stor uthållighet och måste kunna accelerera. För mig förkroppsligar de idealbilden av en idrottsman eller idrottskvinna.”

Det säkra laddsystemet carla_connect har ett begränsat byggdjup, vilket gör det perfekt för trånga parkeringsutrymmen som man ofta finner i privata garage. Selic berättar: ”Färgsättningen har anpassats till KUKA:s Corporate Identity och inlemmar sig sömlöst i företagets övriga produktserier.”

Vinnare av German Design Award 2020: Full flexibilitet inom industriell produktion

Plattformsvagnen KMP 600 är ett självkörande fordon för flexibel materialtransport och optimering av organisationers logistikhantering. Med sin exakta lyftmekanism kan den exempelvis transportera mobila hyllor till arbetsplatser för ordersammanställning. Systemet lämpar sig för många olika branscher, erbjuder stor flexibilitet och kan snabbt anpassas till kundens behov.

Dess storebror, det förarlösa transportfordonet KMP 1500, även det med lyftmekanism, används för att förse produktionsanläggningar med material och bidrar till ökad flexibilitet i en Industrie 4.0-produktionsmiljö. Tack vare den omniriktade drivtekniken kan vagnen förflytta sig i alla riktningar från stillastående. Med sin lyftmekanism kan vagnen på egen hand transportera komponenter mellan bearbetningsstationer och/eller lämna bearbetade arbetsstycken till lagret.

www.kuka.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare