www.tillverkning-sverige.com
Steute

Robust omkopplare till dragremmar för krävande applikationer i nödsituationer

Med den nya ZS 91 utökar .steute sitt sortiment av dragremsomkopplare till att omfatta en serie som har utvecklats speciellt för tunga applikationer i nödlägen. Höljet är tillverkat av glasfiberarmerad plast och tål mycket höga nivåer av mekaniskt slitage. Frigöringsarmen förenklar hanteringen, medan den optimerade konstruktionen – i kombination med den senaste tillverkningstekniken – tillåter realisering av skyddsklasser upp till IP 67.

Robust omkopplare till dragremmar för krävande applikationer i nödsituationer
Omkopplingssystemet möjliggör enkel och standardiserad integration av den akuta dragremsomkopplaren i säkerhetskretsar. Kabellängden kan mätas upp till 2x50 m, vilket innebär att även stora riskområden snabbt kan förses med nödstoppsfunktionen. Ytterligare säkerhetsfunktioner omfattar integrerad övervakning av själva dragremmen, liksom potentiella skador i den. Nödstoppssignalen kan visualiseras med hjälp av en extra varningslampa eller spak som visar ett gult sken.

ZS 91 överensstämmer med DIN EN 60947-5-5. Den kan användas för att stänga transportsystemet på ett säkert sätt, exempelvis inom gruvindustrin eller vid återvinningsanläggningar.

Förutom olika kopplingssystem med upp till sex kontakter, inkluderar även seriens alternativa utföranden den tunga lägesbrytaren ES 91 DL och remjusteringen ZS 91 SR. Den senare är utrustad med en justerbar arm som mäter rätt anpassning av ett transportband. Om remmen inte körs centralt kommer den att stängas av, alternativt att en varningssignal kommer att överföras till kontrollrummet. Detta innebär att det går att undvika längre perioder av inaktivitet, som kan bli följden av en fullastad, felaktigt inställd rem.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare