www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

Stefan Widing utsedd till ny VD och koncernchef för Sandvik

Sandviks styrelse har utsett Stefan Widing till ny VD och koncernchef för Sandvik, med tillträde senast under april 2020. Stefan Widing efterträder Björn Rosengren, som enligt tidigare kommunikation lämnar Sandvik den 1 februari 2020.

Stefan Widing utsedd till ny VD och koncernchef för Sandvik
Stefan Widing är sedan 2015 Executive Vice President på Assa Abloy, samt chef för HID Global Corporation, en teknikdivision inom Assa Abloy. Han har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik och elektronik, samt en filosofie kandidatexamen i företagsekonomi. Han har tidigare varit chef för Assa Abloys Shared Technologies och före det haft ett antal olika roller inom Assa Abloy och SAAB Aerospace.

– Vi är väldigt glada att Stefan Widing tar sig an jobbet som VD och koncernchef för Sandvik. Stefan är en mycket uppskattad ledare och har en solid industriell erfarenhet av att utveckla organisationer och affärer, både organiskt och genom förvärv. Dessutom kommer hans kompetens inom avancerade teknologier och förmåga att leda digitala transformationer att vara ytterligare en värdefull tillgång för Sandvik. Stefan har definitivt de egenskaper som behövs för att fortsätta driva decentralisering och säkra Sandviks framtida utveckling, säger Johan Molin, Sandviks styrelseordförande.

– Jag ser verkligen fram emot arbetet på Sandvik. Jag är övertygad om att ett sådant högteknologiskt bolag, erkänt för sina mycket kompetenta medarbetare, har en stor framtidspotential – inte minst genom att fortsätta utvecklas inom det digitala området och utforska nya teknologier och därmed ytterligare förbättra kundernas effektivitet, produktivitet och hållbarhet, säger Stefan Widing.

I det fall en övergångslösning behövs kommer Tomas Eliasson, ekonomi- och finansdirektör, att ta rollen som tillfällig VD och koncernchef för Sandvik.

En telefonkonferens för media och investerare med Sandviks styrelseordförande Johan Molin kommer att hållas idag klockan 11:00.

www.sandvik.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare