www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Fjärrhantering gör Eatons UPS-system verkligt avbrottsfria

Verksamheter som t.ex. datacentraler, banker, sjukhus och snabbköp behöver oavbruten tillgång till elektricitet. Genom att implementera en avbrottsfri kraftförsörjning (UPS) kan dessa verksamheter vara säkra på att de alltid har en omedelbar backup om strömmen försvinner. Men hur kan du vara säker på att backupen alltid fungerar utan att du är fysiskt närvarande varje dag? Eaton har hittat ett sätt genom att använda Netbiters fjärrhanteringslösning från HMS Industrial Networks. Det gör det möjligt för Eaton att få tillgång till data i realtid om varje UPS. Eaton kan därmed erbjuda snabbare service och ett mindre resande.

Fjärrhantering gör Eatons UPS-system verkligt avbrottsfria
"Oavbruten kontroll av våra UPS-system är avgörande för oss, och vi kände att det var dags att hitta en enhetlig lösning för fjärrhantering genom hela organisationen", säger Fabio Mazza, EMEA Services Product Manager vid Eatons Power Quality-avdelning. "Våra serviceteam i Belgien och Luxemburg har använt Netbiter en tid och vi började att jämföra de olika lösningarna för fjärrhantering som vi använde på Eaton. Netbiter gav intrycket att vara den mest pålitliga och praktiska lösningen".

Eatons lösning
Eaton beslutade att paketera Netbiters lösning och erbjuda denna till sina kunder som en tjänst under namnet "Eaton SmartQmmunicator". Den fungerar på följande sätt: En Netbiter gateway ansluts till UPS:en med hjälp av Eatons eget ägarskyddade kommunikationsprotokoll för UPS. Den skickar data via Ethernet eller GSM/GPRS till Netbiter Argos datacentral.

Genom Netbiter Argos webbgränssnitt har Eatons serviceteam och deras slutkunder webbaserad åtkomst till alla UPS-parametrar. Denna information ger alla servicetekniker en mycket god idé om vad man ska söka efter vid besök på kundföretag.

Bart Van der Goten är servicechef på Eaton och ansvarar för omkring 350 UPS-enheter i Belgien och Luxemburg. "Den största fördelen är att du har full kontroll", säger han. "Kunder som har en viss avtalad servicenivå - låt oss säga att vi behöver vara på plats inom fyra timmar om någonting händer - vill ofta ha en tekniker på plats omedelbart. Men eftersom vi kan logga in på Netbiter Argos och börja en fjärrfelsökning omgående, kan vi lösa problem snabbare och behöver bara ta oss till platsen när det verkligen behövs."

Bättre kontroll och minskat koldioxidatryck
"Du kan verkligen förbättra det sätt på vilket du hanterar dina serviceteam", fortsätter Fabio Mazza. "Du får en mycket bättre kunskap om dina installationer och vet redan i förväg vad du ska söka efter, vilket är till stor hjälp för en servicetekniker. Du kan också minska på ditt teams resande och minska koldioxidutsläppen vilket är mycket viktigt för oss."

"Från min synvinkel som servicechef är enkel implementering väsentligt," lägger Bart Van der Goten till. "Eftersom lösningen är webbaserad behövs ingen extra programvara. Vi kan använda befintliga anslutningar till Internet på kundföretagen för att få data i realtid, trendanalyser, automatiska rapporter och larm via e-post och SMS."

SmartQmmunicator erbjuds som en tilläggstjänst för Eaton-kunder.

Bildtexter:
Data skickas till Netbiter Argos via Ethernet eller GSM/GPRS.
En SmartQmmunicator (Netbiter) gateway ansluts till UPS:en med hjälp av Eatons eget ägarskyddade UPS-protokoll.
Serviceteam har tillgång till statistik, rapporter och trender i realtid i en vanlig webbläsare.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare