www.tillverkning-sverige.com
Steute

ES/EM 98

Den nya generationen, mångsidig även i negativa och explosiva miljöer: standard-gränslägesbrytare för extrema applikationer.

ES/EM 98
Väta, extrema temperaturer och explosiva zoner är typiska miljöer för den helt nya ES/EM 98-serien för standardlägen från steute.

Monteringsmått enligt DIN EN 50041, de nya positionsbrytarrna är mycket mångsidiga. Deras robusta skyddskåpor av metall tål höga nivåer av mekaniskt slitage. Beroende på användarens önskemål samt typ av förslutning, finns varianter i skyddsklasserna IP 66, IP 67 och IP 69K tillgängliga. En enorm temperaturskillnad från -40°C till +100°C ökar tillämpningspotentialen ytterligare för denna nya ställverksserie.

Användare kan välja bland ett stort urval av manövreringsorgan, och tillgängliga uppkopplingsinlägg inkluderar en ny tryckresistent variant med tre kontakter, utformade som en snap-åtgärd med positiva avbrott för NC-kontakt. Inom en snar framtid kommer även alternativ att finnas tillgängliga, alternativ som har förstärkts för att uppfylla kraven för gas- och dammexplosionsskydd (zon 1 och 2/zoner 21 och 22 enligt ATEX riktlinjer) samt de motsvarande certifierade.

Som ett ytterligare, särskilt innovativt tillägg till den nya serien, har steute utvecklat RF 98 trådlösa versioner som fungerar enligt principen ”energiskörd”och varken kräver kablar eller batterier. Med dessa egenskaper är den nya serien anpassad för alla slags uppgifter inom automationsbranschen – i synnerhet i områden med extrema miljöförhållanden.

www.steute.co.uk

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare