www.tillverkning-sverige.com
E. DOLD & SÖHNE KG

Modulär, konfigurerbar och säker

Det nya modulära och konfigurerbara SAFEMASTER PRO Safety-systemet från Dold övervakar alla säkerhetskretsar i maskiner och utrustningar. Antalet in- och utgångar av den viktigaste styrenheten kan när som helst utökas med expansionsmoduler. Detta gör att systemet kan anpassas optimalt till enskilda program. SAFEMASTER PRO uppfyller alla säkerhetskrav upp till PL e / Cat 4 eller SIL CL3 och är TÜV-certifierat.

Den huvudsakliga styrenheten, med en installerad bredd på endast 22,5 mm, har två säkra ingångar, två säkra två-kanalsutgångar och fyra testutgångar och kan användas som en fristående modul. Upp till sju expansionsmoduler kan anslutas till den huvudsakliga styrningen, vilket ger SAFEMASTER PRO sammanlagt 72 säkra ingångar och åtta säkerhetsorienterade tvåkanals halvledarutgångar i maximal konfiguration.

Säkerhetssystemet övervakar säkerhetsfunktioner som nödstopp, dörrvakter, ljusbarriärer, tvåhandsdon och mycket mer. Det TÜV-certifierade systemet konfigureras med hjälp av gratis SAFEMASTER PRO Designer. Denna programvara har ett intuitivt användargränssnitt och möjliggör enkel, billig modulkonfiguration med drag & drop. Stöd för minneskort förenklar överföring av konfigurationsdata till andra system. Detta gör att användare kan genomföra ett brett utbud av automatiseringsuppgifter med ett enda säkerhetssystem, allt från mycket enkla maskiner till nätverksansluten utrustning och mycket komplexa system.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare