www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

Alfa Laval tar naturgasorder värd 110 miljoner kronor

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av luftkylarsystem till en gasanläggning i USA. Ordern har ett värde av cirka 110 miljoner kronor och är bokad inom affärsenheten Welded Heat Exchangers i Energidivisionen. Leverans beräknas ske under 2020.

Alfa Laval tar naturgasorder värd 110 miljoner kronor
Ordern omfattar Alfa Laval Niagara luftkylarsystem vilka kommer att användas inom en del av fryssystemet för att separera naturgasen i individuella rena komponent-flöden, såsom etan, propan och butan.

”Säkerhet är avgörande i alla industriella processer och extremt viktig i de krävande tillämpningarna inom naturgasbehandling. Våra pålitliga luftkylarsystem är erkända för sin säkra prestanda och ger våra kunder i gasbranschen ro att fokusera på verksamheten," säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen.

Visste du att… etan, propan och butan kan separeras från naturgas och därefter användas, till exempel, som råvara för petrokemianläggningar, uppvärmning av fastigheter eller som drivmedel för fordon?

www.alfalaval.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare