www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

Hexagon släpper PC-DMIS 2019 R2

PC-DMIS 2019 R2 levererar ny kapacitet, ökad användarvänlighet och förbättringar av användarupplevelsen.

Hexagon släpper PC-DMIS 2019 R2
PC-DMIS 2019 R2 introducerar en ny startsida, ett nytt sätt att interagera med PC-DMIS som förbättrar bekvämligheten och produktiviteten samtidigt som användaren får ta del av innehållet på ett snyggt och intuitivt sätt - vare sig fokus ligger på skapandet av mätrutiner eller genomförandet av dem i fabriken.

Startsidan är en väsentlig förbättring av den traditionella huvudskärmen i PC-DMIS som gör att senast använda program och favoriter är tillgängliga direkt från startskärmen. Användare kan skapa mappar och organisera sina mätrutiner efter behov. Startsidan innebär även att användbart material och support finns direkt i PC-DMIS. Användare har nu enkel tillgång till de senaste produktnyheterna, supportkontakt, användbara videor, PC-DMIS Idea Center och vårt regelbundna nyhetsbrev om PC-DMIS (SMA krävs).

Den nya funktionen Thickness Colormap använder tydlig, intuitiv grafik som visar tjockleken på en komponent. Denna kan funktion kan antingen visa uppmätt tjocklek med hjälp av mesh eller punktmolnsdata eller användas för att visa avvikelser från CAD-modellen, vilket gör det möjligt för användaren att omedelbart identifiera det som behöver åtgärdas.

En annan noterbar förbättring är den nya kapaciteten hos programvarans hyllade funktion GD&T Selection from Capture. När denna nya funktion introducerades i 2019 R1 bidrog den till att förändra sättet som GD&T-data läggs till i ett mätprogram. Nu har den förbättrats med mer avancerad OCR-igenkänning, inklusive FCF (feature control frames), referenser och referensmål.

Med den nya funktionen för migrering av ringbelysning kan användare på ett snabbare sätt och med färre fel flytta mätprogram från en maskin till en annan som använder andra konfigurationer för ringbelysning. Detta möjliggör effektiv migrering av program på maskiner som är offline, vilket maximerar maskinproduktivitet. Förbättringar av widgeten för mätstrategier gör det möjligt att snabbt och enkelt ändra vanliga mätparametrar för antingen en enstaka detalj eller en uppsättning detaljer utan att det krävs fullständiga dialogfönster.

"Vi är mycket nöjda över att kunna släppa den senaste versionen av vår marknadsledande mätprogramvara PC-DMIS,” säger Stephen Graham, direktör för mätprogramvara hos Hexagon Manufacturing Intelligence. ”PC-DMIS 2019 R2 är ännu ett led i vår strategi som syftar till att tillgodose de mättekniska behoven hos våra kunder med innovativa lösningar som sparar tid, driver produktivitet och gör det möjligt för våra kunder att skapa smarta fabriker. Genom förbättringarna i den här versionen tar vi ytterligare ett steg mot en perfekt balans mellan användarupplevelse och kapacitet.”

Detta är den andra av två större versioner av PC-DMIS som är planerade under 2019, med fortsatta servicepaket-uppdateringar för att garantera att plattformen är så tillförlitlig som möjligt. PC-DMIS 2019 R2 finns tillgängligt att ladda ned omedelbart, antingen från webbplatsen HexagonMI.com eller genom Universal Updater. Du kan få mer information hos din lokala försäljare eller representant för Hexagon.

www.hexagonmi.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare