www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS börjar med gröna automatiseringsinitiativ

Industriell kommunikationsteknologi underlättar hela anläggningens energiledningssystem inom automationssystem.

HMS börjar med gröna automatiseringsinitiativ
Vid SPS /IPC /Drives automationsmässa i Nürnberg, Tyskland, 22 - 24 November 2011, presenterar HMS Industrial Networks ett antal lösningar som riktar sig till energihushållning i automationssystem. Ny forskning från AIDA-gruppen hos de tyska biltillverkarna (Audi, BMW, Daimler, Porsche, VW) och Profibus User Organization visar att industriella nätverk spelar en viktig roll vid genomförandet av kontrollstrategier för energioptimering på fabriksgolvet.

Anybus® inbyggda moduler med energiprofilstöd

Som en av de ledande tillverkarna av industirella nätverkslösningar, har HMS redan infört PROFlenergy-anpassade Anybus-inbyggda kommunikationsmoduler. Stöd för ytterligare profiler inom energihushållning kommer att följa så snart de blir stabila och allmänt accepterade.

Anybus gateways möjliggör omedelbar energikontroll
HMS har upptäckt att det kan ta lite tid innan de senaste energihushållningsstandarderna kommer att användas på alla anläggningar. Under tiden har HMS ett brett utbud av lösningar som huvudsakligen är inriktade på systemintegratörer och slutanvändare. Dessa lösningar gör det möjligt att integrera standarden automationsutrustning till moderna fältbuss eller industriell Ethernet kommunikationssystem, vilket ökar graden av automatisering, systemets effektivitet och energihushållning.

Med Anybus Communicator-serien av intelligenta protokollkonverterare, systemintegratörer och slutanvändare finns möjlighet att integrera befintlig automationsutrustning via standardserien RS-232, Modbus-RTU-gränssnitt till moderna industriella fältbuss eller Ethernet-nätverk. Anybus X-gateways ger samma värden som sammankopplar olika nätverk.

Netbiter® fjärrhantering ger fler gröna effekter
HMS Netbiter-lösning för M2M fjärrhantering gör att användaren kan få en överblick över sina programs energiförbrukning. Den innovativa produktlinjen NetBiter fick nyligen det svenska E-priset 2011 i ett program som skapats av Jeff Electronics. E-priset delas ut till företag som kombinerar energi, effektivitet och ekonomi för att reducera kostnader, minska miljöpåverkan och öka konkurrenskraften.

- Våra gröna automatiseringsinitiativ kommer att hjälpa företag att spara energi och minska koldioxidutsläppen, samtidigt som de förbättrar produktiviteten och vinsten, säger Staffan Dahlström, koncernchef hos HMS Industrial Networks AB.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare