www.tillverkning-sverige.com
STAHL

Ny radiostandard med längre räckvidd genom trådlös anslutning

Verksamhetsområdet ”Trådlös” hos steute fortsätter expandera antalet industriella applikationer för innovativ ”energiskörd” inom radioteknologin. steute introducerar en ny radiostandard som i den trådlösa anslutningen har längre räckvidd. Detta gör det möjligt att använda trådlösa ställverk vid avstånd på upp till 700 m utomhus, utan energiförsörjning. Radioprotokoll använder 868 MHz-bandet, eller 915 MHz i den nordamerikanska versionen. Denna är certifierad i enlighet med FCC, och IC CSA / UL-certifiering är under utarbetande.

Ny radiostandard med längre räckvidd genom trådlös anslutning
Användare kan välja mellan två varianter:
De självförsörjande enheterna innehåller en strömkrets som, när en radiosignal sänds, bekräftar en tidigare mottagen signal. Detta underlättar, om än försenat, dubbelriktad kommunikation.

Den andra varianten finns i de batteribaserade trådlösa enheterna, och bekräftar en ”erkännande” signal omedelbart efter mottagandet. Den kan sända en reprissignal om det behövs och även ”fråga” mottagarenheten huruvida en signal har kommit fram. Detta garanterar den överföringssäkerhet som krävs, även i känsliga tillämpningar.

steute har på SPS / IPC / DRIVES-mässan presenterat den första kopplingsapparaten som är utrustad med den nya radiomodulen. Lägesväxlar från 95-serien fås med två olika intervaller. En stub-antenn i ”hajfene”-design erbjuder tillämpningar med lång räckvidd (LR), upp till 500 m. Alternativt används en extremt lång räckviddsantenn (ULR), som tillåter ett avstånd på upp till 800 m utomhus. De olika varianterna (självförsörjande, batteribaserad och LR / ULR) kan kombineras efter behag. Detta innebär en expansion till modulära utbud av steute radio-ställverk. Användaren kan vara säker på att andra typer av trådlösa ställverk även i framtiden kommer att finnas tillgängliga med den nya radio-standarden.

För några månader sedan marknadsfördes även elektrodynamisk energi med en betydligt längre livslängd (över en miljon växlingar) och en mycket högre switchfrekvens (upp till
1 800 växlingar per timme) än tidigare komponenter.

Produktfoton:
RF 95 LR SW868 och RF 95 RS SW ULR SW868 utrustad med den nya radiomodulen.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare