www.tillverkning-sverige.com
KTR

Betyg: Extra sjövärdigt. Drivkomponenter för marin miljö och offshore

KTR-kopplingar används på havet över hela världen i olika tillämpningar för marinteknologi: i huvud- och stöddrivenheter och all slags däcksutrustning. Nästan alla våra kopplingar kan certifieras i enlighet med strikta standarder från Germanischer Lloyd (GL), American Bureau of Shipping (ABS), Det Norske Veritas (DNV) och Bureau Veritas (BV) eller något annan klassificeringsbyrå och är godkända enligt DIN EN 10204 standard.

Betyg: Extra sjövärdigt. Drivkomponenter för marin miljö och offshore
ROTEX-koppling

Full manövrerbarhet för styrdrivenheter
Bogpropeller, bakre roder och tvärgående roder kräver kopplingar som dämpar vridningsvibrationer, till exempel ROTEX. Tack vare sin kompakta design är den enkel att montera och använda. Denna typ av koppling fungerar utan underhåll. ROTEX kompenserar för axiella, radiella och vinkelförskjutningar, vilket ökar livslängden för hela drivsystemet. Dämpningseffekten kan styras av elastomerspindelns hårdhet: en hård elastomer används för höga vridmoment, en mjukare används för högre dämpningseffekt. Det går att hålla fartyg på kurs, vars roder har en axeldiameter som överstiger 600 mm, genom att använda den positivt låsande axelnavanslutningen CLAMPEX spännelement.


Betyg: Extra sjövärdigt. Drivkomponenter för marin miljö och offshore
RADEX-N-koppling

Kraft och säkerhet ombord
Oavsett om det finns något som behöver flyttas medan man är till sjöss är KTR-kopplingar involverade. På IC-motordrivna hydrauliska kraftpaket används ofta flänskopplingarna BoWex-ELASTIC och BoWex FLE-PA, på pumpar och kompressorer ROTEX eller POLY-NORM eller torsionsstyva stållaminatkopplingar RADEX-N eller RIGIFLEX-N och på vinschar och kranar ROTEX-kopplingar och KTR-STOP högeffektsbromssystem. KTR-STOP-bromsar används också i stopp-block-vrid-system på huvudaxeln för att stoppa, positionera och/eller hålla propellern i position.

Komponenter för pålitlig ombordhydraulik

ROTEX används i många hydrauliska kraftpaket ombord på fartyg. Dess enkla plug-in-procedur är till fördel vid montering tillsammans med ett KTR Bell-hus. Nya KTR Bell-husen är tillverkade av gjutjärn och lämpliga för marina tillämpningar. De motstår hög belastning och korrosivt havsvatten på lång sikt. Dessutom kan företaget leverera alla andra hydrauliska komponenter som oljetankar etc. Allt är tillgängligt från en enda källa och är helt kompatibelt för sådana hårda arbetsmiljöer.


Betyg: Extra sjövärdigt. Drivkomponenter för marin miljö och offshore
OAC-kylare

Perfekt termohantering för marin hydraulik
KTR erbjuder olja-luft såväl som olja-vattenkylare som är resistenta mot aggressivt havsvatten. De kompakta OAC-oljeluftkylarna för högeffektiv kylning av hydraulvätskor och smörjmedel är belagda med en korrosionsbeständig KTL-doppfärg för marina tillämpningar. De skyddar kylaren pålitligt mot oxidation, även i området mellan laminaten som är svårt att komma åt. Dessutom används elmotorer i skyddsklass IP 56. Ännu högre är kraven på TAK/T skal- och röroljevattskylare som kyler olja med mycket aggressivt saltvatten. För dessa tillämpningar används permanent havsvattentåligt material

KTR ställer ut på Europort 2019 i Rotterdam: hall 1, monter 1225

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare