www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

IO-Moduler med integrerad display och manipulationsskydd

Balluff – specialist inom sensorer och industriella nätverk – är först med att erbjuda fältbuss I/O-moduler med belyst LCD-display. Detta gör inte bara nätverket enklare utan för även med sig en rad extra funktioner. Hit hör låsning, räddning och enhetsidentifiering, vilket ger uppenbara mervärden. Den nya modulgenerationen finns nu för CC-Link, Ethernet I/P och Profinet. Versioner för de vanligaste fältbussar kommer snart att finnas tillgängliga.

IO-Moduler med integrerad display och manipulationsskydd
Under mer än fyra år har Balluff I/O-moduler med sina upp till 32 in- och utgångar varit oumbärliga inom maskinbyggnation och automationsvärlden. Karakteristiska funktioner inkluderar den tåliga valsbeklädda förzinkningen i formgjutna bostäder, den platta profilen med rundade hörn, de stora och klara områdesdisplayerna, liksom enkel montering med endast två fästpunkter.

Den nya generationen av I/O fältbusmoduler erbjuder en upplyst LCD-display som öppnar nya möjligheter för inställnings-, underhålls- och reparationsoperatörer. Överföringshastighet, node-adress och information om hård- och mjukvara i modulen, tillsammans med mycket mer, kan nu visualiseras. Detta gör diagnostiken och systemets tillgänglighet betydligt enklare. Mekaniska tillbehör, exempelvis skador som ofta drabbar vridomkopplare, kan helt elimineras. Detta gör den nya IP67-generationen ännu mer robust och tillförlitlig än den tidigare serien.

Menyvägledning om den ljusstarka, högupplösta displayen är självförklarande och lätt att använda. Två knappar används för att ange och visa de enskilda menypoängen. En speciell funktion är det inbyggda manipulationsskyddet, som innebär att skärmen kan låsas av PLC och förhindra obehörig åtkomst.

Den nya modulgenerationen från Balluff är också utrustad med en integrerad räddningsfunktion. Två lysdioder som styrs av PLC gör det möjligt för operatören att visualisera fördefinierade händelser som inte är modul- eller platsspecifika.

Intressant är även den inbyggda webbservern, en viss funktion av Ethernet/IP och Profinet modulversioner. Med hjälp av en vanlig webbläsare har användaren tillgång till omfattande diagnostik-funktioner som visar alla LED-indikationer som finns på modulen. Under ”Device Properties” kan man parametrisera exempelvis enheterna som är anslutna till IO-Link-porten. Andra funktioner finns under ”Konfigurationer”-funktionen, till exempel tilldelning av IP-adresser.

http://www.balluff.co.uk

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare