IMP is pleased to announce the launch of our newly redesigned websites!

Featuring a brand new look, with more information and a fully responsive layout for all platforms – we hope you’ll find it easier to navigate and find what you’re looking for quickly and efficiently.
If you have any questions or feedback, please let us know by e-mailing us. If you’d like to stay connected on social media, follow us on LinkedIn, Facebook and Twitter.

Get connected… Stay informed…

MEDIAWORLD

Sweco anlitas i fornyat uppdrag for moderniseringen av gavle sjukhus

Sweco har kontrakterats uppdraget att ta fram programhandlingar för moderniseringen av Gävles sjukhus enligt en förnyad förfrågan.

Sweco anlitas i fornyat uppdrag for moderniseringen av gavle sjukhus
Kunden är Region Gävleborg och uppdraget omfattar framtagning av förstudie och programhandling samt en option på systemhandling. Region Gävleborg tilldelade uppdraget till Sweco redan 2016 men valde då att stoppa färdigställandet av projekteringen för att omarbeta upphandlingen. Under 2018 genomfördes den nya upphandling och det är nu klart att Sweco åter tilldelas uppdraget. Sweco arbetar sedan tidigare med att ta fram programhandling för moderniseringen av Hudiksvalls sjukhus.

Vi är väldigt glada att även få arbeta med Gävles sjukhus. Helhetsresultatet ska bli ett sjukhus som tillgodoser dagens höga krav på välkomnande miljöer, modern teknik och patientsäkerhet. Det är ett komplext uppdrag där vi kan dra nytta av vår breda kompetens och långa erfarenhet av vårdprojekt såväl i Sverige som i Europa. Vi kommer där det är möjligt även nyttja det arbete som redan påbörjats för Hudiksvalls sjukhus, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

Framtidsbygget är samlingsnamnet för en mängd om- och nybyggnationer av sjukhusen i Hudiksvall och Gävle. Det är en omfattande modernisering av sjukhusen om cirka 120 000 kvadratmeter och omfattar en byggnadsinvestering på över fem miljarder kronor.

Avtalet med Sweco betyder att den planerade moderniseringen av Gävle sjukhus kan fortsätta. Nu kan vi äntligen gå vidare i byggprocessen även för Gävle sjukhus och arbetet påbörjas omgående, säger Magnus Busk, Framtidsbyggets programchef, region Gävleborg.

www.sweco.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare