www.tillverkning-sverige.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

MAC 502 – ny kraftfull universell kodläsare för alla situationer

Med MAC502-läsaren lanserar PepperL + Fuchs en innovativ stationär universell kodläsare som kan läsa in alla vanliga 1-D och 2-D-koder (26 olika kodsymboler) med mycket hög hastighet på upp till 10 m/s och 30 avläsningar /s.

MAC 502 – ny kraftfull universell kodläsare för alla situationer
Båda kodläsarna har ett mycket stort skärpedjup och kan läsa koder på ett avstånd från 60 mm till 190 mm utan att behöva göra några mekaniska eller elektroniska modifieringar. Små Data Matrix-koder och stora streckkoder upptäcks på ett tillförlitligt sätt på grund av det stora läsområdet på upp till 110 mm x 70 mm. Det finns inget behov av tidskrävande installationer av konfigurationsprogram för att parametrisera och använda kodläsaren, eftersom dessa uppgifter hanteras av ett modernt webb-gränssnitt som tillhandahålls av en webbserver integrerad i kodläsaren. En förutsättning är att kodläsaren är ansluten till företagets nätverk eller dator via det inbyggda Ethernet-gränssnittet.

Webb-gränssnittet nås genom att IP-adressen anges för läsaren i adressfältet så att kodläsaren kan konfigureras med ett praktiskt användargränssnitt på en dator. Kodläsaren har en utgångskod av god kvalitet för att förhindra förlust av värden. Om detta faller under ett förinställt värde, varnas användaren i god tid.

MAC502 har många andra kraftfulla funktioner. Dessa inkluderar en automatisk felminnesbild, en multikod-funktion som läser upp till fyra olika koder samtidigt och burst-läge för inspelningskoder mottagna i snabb följd. Koderna kan utvärderas vid ett senare tillfälle.

En annan av kodläsarens funktioner är dess Ethernet- och RS232-gränssnitt. RS232 kan anslutas till CBX800-gränssnittsrutan så att vanliga busgränssnitt (inkl Profibus, Profinet och DeviceNet) kan genomföras.

Med skruvmonterad M12 kontaktdon och IP65-skydd är MAC502 idealisk för användning i tuffa industriella miljöer.

Översikt av huvudfunktioner
  • MAC502 läser alla vanliga 1-D och 2-D-koder i hastigheter upp till 10 m/s och 30 avläsningar /s
  • Värden över stort utbud: 60 mm till 190 mm
  • Stort läsområde: upp till 110 mm x 70 mm
  • Burst mode: för inspelningskoder mottagna i snabb följd
  • Multicode: Simultanläsning av upp till fyra olika koder
  • Match code
  • Kodkvalitet
  • Gränssnitt: RS232 och Ethernet


MAC502_1.jpeg:
Kraftfull MAC502 universell kodläsare

MAC502_2.jpeg:
Knivskarpa resultat med PepperL + Fuchs universella kodläsare

Nyckelord: Kodläsare, Identifiering, Data Matrix, Streckkod

Författare: Dr. Tim Weis, Product Manager, Industrial Vision Components, Pepperl+Fuchs GmbH

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare