www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS utökar nätverksanslutning för CAN-aktiverade enheter

En uökad version av Anybus® Communicator CANTM gör det möjligt för CAN-enheter att ansluta till CC-Link, ControlNet, Modus RTU, EtherCAT, Modbus TCP och Profinet IRT.

HMS utökar nätverksanslutning för CAN-aktiverade enheter
Anybus® Communicator CANTM, möjliggör kommunikation mellan alla industriella enheter som har ett CAN-gränssnitt och ett valt industriellt nätverk. Efter den första utgåvan i juli som erbjöd anslutning till sex nätverk, kan HMS nu erbjuda en komplett lösning för 11 stora fältbuss och industriella Ethernet-nätverk:

- CANopen
- CC-Link (ny)
- ControlNet (ny)
- DeviceNet
- Modbus RTU (ny)
- Profibus
- EtherCAT (ny)
- EtherNet/IP
- Modbus TCP (ny)
- Profinet
- Profinet-IRT (ny)

Typiska användare och tillämpningar

Anybus Communicator CAN gör livet lättare för systemintegratörer och nätverksdesigners med snabb och enkel anslutning av CAN-aktiverade enheter till en högre nivå av nätverk. Typiska enheter inkluderar frekvensomformare, givare, ställdon, HMI, streckkodsläsare, RFID-läsare, weighscales och andra typer av industriella maskiner.

True Anybus: anslutningsmöjligheter till alla fieldbus eller Ethernet-nätverk
- Det finns ett stort behov av att, till olika industriella nätverk, ansluta industriella automationsenheter som kör CAN. Den ursprungliga marknadens svar efter den första releasen i juli bekräftar detta, och produkten används redan i stor skala av kunder. Nätverken har hittills framför allt varit Ethernet / IP och DeviceNet, men vi har också sett en ökning av beställningar från Profinet-användare. Med den nya versionen har vi nu utnyttjat Anybus löfte om anslutningserbjudande till alla fältbuss eller Ethernet-nätverk, kommenterar Martin Falkman, HMS Produkt Line Manager Gateways.

Tekniska höjdpunkter
Varje enhet med CAN 2,0 A- eller B-baserat protokoll kan anslutas utan att ändra någon hårdvara eller mjukvara till CAN-enheter. Detta tillåter automationsenheter, även de med långsammare CAN-kommunikation, att integreras i höghastighets fältbus/Ethernet-nätverk utan restriktioner till det övre nätet.

Även Anybus Configuration Manager ingår i Communicator CAN, och möjliggör visuell CAN rambyggnation utan programmering eller manus.

Läs mer: http://www.anybus.com/products/abccan.shtml

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare