www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

H.K.H. Kronprinsen av Danmark inviger Vattenfalls största havsbaserade vindkraftspark

Den 22 augusti inviger Hans Kungliga Höghet Kronprins Frederik av Danmark Vattenfalls nyaste och största vindkraftspark Horns Rev 3 i Nordsjön.

H.K.H. Kronprinsen av Danmark inviger Vattenfalls största havsbaserade vindkraftspark
www.group.vattenfall.comwww.group.vattenfall.come vindkraftspark Horns Rev 3 står klar och har börjat leverera förnybar el till motsvarande 425 000 danska hushåll.

Vindkraftsparken invigs officiellt den 22 augusti i Hvide Sande hamn på Jylland, som från och med 2024 kommer att fungera som bas för underhåll och drift av de 49 vindkraftverken.

Invigningen av Horns Rev 3 är ett bevis för vårt engagemang i att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Vi ser fram emot och är stolta över att Kronprins Frederik av Danmark närvarar vid vår invigning av vindkraftsparken, säger Magnus Hall, Vattenfalls vd och koncernchef.

Kronprinsen kommer att inviga parken tillsammans med klass 4A från Hvide Sandes skola, och efter den officiella delen av invigningen ska han också titta på en servicebåt i hamnen och transporteras ut till havs med helikopter för ett besök på Horns Rev 3.

Pressen har möjlighet att bevaka mottagningen, invigningsevenemanget samt att besöka servicebåten. Det kommer att finnas avgränsat pressområde vid evenemanget och besöket vid servicebåten. Därutöver kommer bilder från besöket vid den havsbaserade vindkraftsparken att tillgängliggöras för pressen.

Intervjuer med koncernchef Magnus Hall och andra Vattenfall-representanter måste avtalas i förväg, och kommer att äga rum mellan klockan 11 och 12.

Deltagande kräver förhandsanmälan där uppgift om namn, befattning och mediaföretag ska skickas till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. senast måndagen den 19 augusti kl. 12:00.

Beroende på väderläget kommer medierepresentanter att ha möjlighet att följa med en båt ut till Horns Rev 3 på morgonen den 22 augusti. Observera att antalet platser är begränsat. Deltagandet är beroende av tilldelad ackreditering efter anmälan den 19 augusti.

Tid och plats

Torsdag den 22 augusti 2019, 12:00–14:00

Hvide Sande hamn, Otto Pedersvej 9, 6960 Hvide Sande, Danmark

Program

12:00–13:00 Mottagning för inbjudna gäster

13:00–13:30 Välkomsthälsning och anföranden 13:30 Kronprinsen av Danmark inviger Horns Rev 3 tillsammans med klass 4A från Hvide Sande skola

Magnus Hall, koncernchef, Vattenfall

Lars Nordström, styrelseordförande, Vattenfall

Mette Frederiksen, statsminister

Dan Jørgensen, Danmarks klimat- och energiminister

13:30 Kronprinsen av Danmark inviger Horns Rev 3 tillsammans med klass 4A från Hvide Sande skola

13:45 Kronprins Frederik med sällskap besöker servicebåten

Detaljerat pressprogram skickas ut innan invigningen.

Om den havsbaserade vindkraftsparken Horns Rev 3

Horns Rev 3 blir Vattenfalls och Danmarks största havsbaserade vindkraftspark och kommer att öka den danska vindbaserade elproduktionen med ungefär tolv procent
.
Med en kapacitet på 406 MW kommer Horns Rev 3 att kunna täcka den årliga elanvändningen för ungefär 425 000 danska hushåll.

Vart och ett av de totalt 49 vindkraftverken på 8,4 MW är 187 meter högt och väger, inklusive fundament, nästan 1 500 ton.

Vindkraftsparken Horns Rev 3 ligger i Nordsjön, 25–40 km från den danska västkusten.

www.group.vattenfall.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare