www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

BBC Bircher lanserar Helios 2T för industriportar

Kombinerad rörelsedetektor med mikrovågor och AIR-närvarodetektor utökar sortimentet.

BBC Bircher lanserar Helios 2T för industriportar
Den 27 juni introducerar BBC Bircher Smart Access den nya portsensorn Helios 2T på marknaden. Helios 2T är en kombinerad rörelsedetektor med mikrovågor och AIR-närvarodetektor (AIR står för aktiv infraröd) för industriportar på upp till sex meters höjd. Kombisensorn är en Optex-utveckling som BBC Bircher marknadsför under namnet Helios 2T via sitt europeiska distributionsnät. Med Helios 2T kompletterar BBC Bircher sitt unika och omfattande produkt- och lösningssortiment för att göra portar produktivare och hållbarare.

Mobil app och användarvänlig design

Helios 2T kan bekvämt ställas in med en mobil app. Appen kan laddas ned gratis för iOS och Android. Användargränssnittet är självförklarande och finns att få på sju språk. Sensorns kompakta design möjliggör enkel och snabb installation. Med hjälp av fästskruvarna på sidan av huset och en tydlig skala placeras radar- och AIR-fälten exakt, oberoende av varandra. Dessutom förenklas installationen av den insticksbara anslutningskabeln. En LED-ring på enheten används som en optisk återkoppling som hela tiden visar sensorns driftstatus.

Flexibel anpassning allt efter applikation

Varje applikation har sina egna krav. Helios 2T möter dessa flerfaldiga krav med flexibla positionerbara och utvidgningsbara sensorregistreringsfält. Till exempel kan enskilda AIR-punkter till- och frånkopplas via app. Dess extra AUX-utgång ger möjlighet att som tillval ansluta en varningsanordning. Om ett fordon detekteras i fältet för tidig detektering framför byggnaden aktiverar Helios 2T en ansluten varningslampa. Denna varnar om det fordon som närmar sig på insidan redan innan porten öppnas för att undvika möjliga kollisioner.

Professionella energisparfunktioner

LLånga öppettider för portar slösar mycket energi i industribyggnader. Helios 2T medför hela tre funktioner som påtagligt reducerar byggnadens energiförbrukning: bortfiltrering av tvärtrafik, objekt- och riktningsdetektering. Bortfiltreringen av tvärtrafik samt riktningsdetekteringen undviker felaktiga öppningar, t.ex. genom att fordon manövreras i detekteringsfältet. Objektdetekteringen omdirigerar personer som inte nödvändigtvis måste använda porten till sido- eller gångdörrar.

”Dess flerfunktionella egenskaper gör denna smarta sensor till en verklig allroundexpert för industriportar”, konstaterar Ralf Kessinger, Technical Consultant vid BBC Bircher Smart Access. ”Genom dess kompakta mått sätts få begränsningar för installationen. Vid justering av sensorfälten sparar man särskilt mycket tid och besvär eftersom fältvinklarna kan avläsas direkt på sensorhuset.

Särskilt entusiastiska är vi över den användarvänliga parametreringen via smarttelefon-app. Sensorns funktionalitet anpassas på så sätt optimalt på några få minuter till den aktuella applikationen.”

www.smartaccess.bircher.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare