www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

Nya, otroligt lätta handhållna ultraljudsenheter

Våra handenheter är lättare än någonsin. De nya ultraljudssvetspistolerna HG35-EC och HG35-RS är otroligt lätta i handen, men ändå robusta tack vare armerat plasthölje och ergonomisk design.

Nya, otroligt lätta handhållna ultraljudsenheter
Vi värdesätter verkligen att jobba smidigt och ergonomiskt, så i vidareutvecklingen av våra handenheter fokuserade vi framförallt på vikt och form. Resultatet blev två handenheter som inte bara fungerar tillförlitligt, utan dessutom är otroligt lätta i handen. Med en vikt på precis 600 g inkl. konverter så väger de nya ultraljudssvetspistolerna ungefär som en kopp te. Handtaget har fått Soft-Touch-yta för ännu bättre grepp.

Förutom ergonomin har vi även tagit hänsyn till andra egenskaper som underlättar arbetet, som t.ex. en LED som indikerar generatorstatusen, ett integrerat kylsystem som håller sonotrod och konverter på konstant låg arbetstemperatur. Dessutom finns inbyggd arbetsbelysning och upphängningsögla. Som alla våra produkter är även de nya ultraljudssvetspistolerna jättesmidiga, säkra och intuitiva att använda. Tryckknappen har lång livslängd och precisionsavtryck för ultraljudet, vilket förenklar arbetet avsevärt. Och du byter konverter och sonotrod i en handvändning, om det behövs.

De nya ultraljudssvetspistolerna passar framförallt för punktsvetsning, tillskärning, nitning, inbäddning, försänkning och falsning av termoplast och syntettextilier. HG35-RS är kompatibel med våra RDG- och SDG-generatorer i frekvensbandet 35 kHz. HG35-EC finns som sats med Ecoline35-generator och matchande serviceverktyg.

www.rincoultrasonics.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare