www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

True Color Sensor BFS 33M: När det blir riktigt färgglatt

Med den nya färgsensorn Balluff BFS 33M introduceras en True Color Sensor av högsta klass. Oavsett vilken typ av objekt som man visar sensorn, kan den särskilja dem alla med osviklig precision. Även den minsta nyans, små grå nivåskillnader eller minimala förändringar i ytegenskaper upptäcks utan ansträngning. Den upptäcker med exakthet ett objekt och växlar på så sätt blixtsnabbt motsvarande output. Upp till sju objekt kan på detta sätt anropas på en kopplingsutgång. Dessutom kan L*a*b färgvärden direkt utmatas på ett seriellt gränssnitt. En särskild kompensation och individuell kalibrering innebär att sensorn uppnår extremt hög noggrannhet över lång tid.

True Color Sensor BFS 33M: När det blir riktigt färgglatt
BFS 33M är mer än en enkel färgsensor. Som en True Color Sensor upptäcker den exakt varje färg i den tekniska färgskalan, viket gör den idealisk för användning i en mängd krävande tillämpningar, inklusive robotar och automatiserad montering inom förpackningsindustrin eller träförädlingsindustrin. Det robusta sensorhuset av aluminium är inte bara snyggt och modernt, utan uppfyller även de särskilda behoven hos maskin- och systembyggare. Sensorn används alltid i kombination med en fiberoptisk kabel så att sökningar under särskilt svåra förhållanden och täta monteringsutrymmen kan hanteras.

Tillsammans med en extra lins från Balluff kan även områden på upp till 400 mm enkelt nås. Metalldelar i efterbehandlingar kan övervakas, eller olika materialkvaliteter kan väljas. Den höga switch-frekvensen på 1,5 kHz gör det möjligt att övervaka även snabba processer, exempelvis inom tryckeribranschen.

Alla sensorinställningar kan enkelt göras och visas genom användarvänlig mjukvara. Detta innebär att sensorn inte bara kommer igång på nolltid, utan användaren vet också alltid dess status.

BFS 33 är ett idealiskt verktyg för automatiserad kvalitetskontroll i pågående processer.

http://www.balluff.co.uk

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare