www.tillverkning-sverige.com
Steute

Den nya generationen: Radio-positionswitch för tuffa miljöförhållanden

De är extremt robusta och mycket mångsidiga – nydesignade. Steute bransch ”Trådlös” introducerar en ny generation av radio-positionswitchar i serien RF 98 med monteringsdimensioner enligt DIN EN 50041 (stor standardbrytare). Dessa radio-positionswitchar fungerar enligt den innovativa ”Energy Harvesting”-principen, och behöver därför inte kablar eller batterier.

Den nya generationen: Radio-positionswitch för tuffa miljöförhållanden
Med sina robusta egenskaper är den nya serien lämplig för de flesta tillämpningar av automatiseringsteknologi – även speciellt för områden där obekväma miljöförhållanden uppstår. I steute laboratorier har ogenomträngligheten av det nya ställverket noggrant testats. Resultat: Med hänvisning till kundens önskemål och tätningskoncept IP 66 (vattenstråle) eller IP 69K (högtryckstvättsbevis) kan skyddsklasser uppnås. Det stora utbudet av temperaturer från -20°C upp till +65°C utvidgar tillämpningen inom den nya serien.

Ett stort utbud av olika manöverdon finns tillgängliga för olika applikationer. Särskilda varianter är Ex Wireless-versionen. Den robusta metallkapslingen tål hög mekanisk belastning, vilket Ex shocktester har bevisat i steute laboratorier. Dessa varianter i Ex RF 98-serien har utrustats med krav på explosionsskydd för gas och damm (Zon 1 och 2 / Zon 21 och 22 per ATEX-direktivet), och kommer inom kort att godkännas i enlighet med detta.

www.steute.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare