www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

Högproduktiv 3D-laserscanner för Hexagons absolute arm

Laserscannern RS6 är det nya flaggskeppet bland 3D-scanners för den 7-axliga mätarmen Absolute Arm.

Högproduktiv 3D-laserscanner för Hexagons absolute arm
Hexagon Manufacturing Intelligence lanserar laserscannern RS6, en högteknologisk 3D-laserscanner för den nya generationens portabla mätarmar som lanserades 2018. Denna nya scanner möjliggör insamling av punktmolnsdata med extremt hög densitet,hastighet och precision.

RS6 levererar oöverträffade produktivitetsförbättringar jämfört med konkurrerande scanningslösningar genom introducerandet av SHINE (Systematic High-Intelligence Noise Elimination) – en avancerad uppsättning algoritmer som låter RS6 mäta med högsta kvalitet och precision utan någon minskning i linjebredd eller bildhastighet.

Laserscannern RS6 stoltserar med en scanninglinje som är 150 mm bred, vilket innebär en 30-procentig ökning jämfört med den tidigare generationen av laserscanners för Absolute Arm. Scannern mäter också snabbare än sin föregångare, med en trefaldig ökning av bildhastigheten till 300 hertz, vilket betyder att scanning kan utföras tre gånger snabbare utan förlust av punktmolnsinformation.

”Problemet med högeffektiva laserscanners är ofta att deras uttalade insamlingshastighet verkar vara närmast otrolig, men när man sedan mäter med dem i verkligheten gör vissa förutsättningar att deras prestanda faktiskt inte är så speciell,” säger Anthony Vianna, Product Manager för Absolute Arm-system. ”Med RS6 erbjuder vi en scanner som inte gör användaren besviken. Vår nya SHINE-teknik innebär att användare kan scanna med högsta hastighet och full laserbredd hela tiden, på alla detaljer.”

Denna nya SHINE-teknik betyder att RS6 är både effektivare och mer användarvänlig än konkurrerande scanners. Det finns inget behov av att lära sig komplexa inställningar med hänsyn till yttyper; med SHINE är RS6 ständigt redo att scanna vilket material som helst med full precision utan någon minskning av bildhastighet, linjebredd eller kvalitet.

Precis som i fallet med laserscanner RS5 kan RS6 helt och hållet avlägsnas från armen inom några sekunder för att underlätta hantering när den inte används. Tack vare dess innovativa repeterbara monteringssystem kan den sedan sättas tillbaka lika snabbt utan att det krävs någon omkalibrering när det återigen finns behov av scanning.

RS6 stoltserar dessutom med ett unikt laserrutnät som har designats för att förenkla inriktning vid mätning. I kombination med de otaliga användarfunktioner som finns inbyggda i den nya generationen av Absolute Arm-modeller är RS6 lasern utvecklad för att göra det enkelt att scanna.

”Detta är en spännande lansering eftersom vi tar scanningprestandan hos den 7-axliga Absolute Armen till en ny nivå utan att kompromissa när det gäller användbarhet,” säger Stephan Amann, Business Director för Absolute Arm. ”Det vi ville göra var att erbjuda en scanner som gör det möjligt för alla användare att börja mäta på en gång, utan att behöva tänka på inställningar. Vi vill att datakvaliteten ska vara utmärkt, oavsett hur pass erfaren användaren är.”

Laserscannern RS6 går att beställa omedelbart från lokala representanter för Hexagon över hela världen, och de första enheterna levereras i augusti 2019. Den finns tillgänglig att köpa som ett nytt komplett system med en ny 7-axlig Absolute Arm, eller som retrofit för redan inköpta 7-axliga Absolute Arm-system av nuvarande generation.

www.hexagonmi.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare