www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

Magnetkodat lägesgivarsystem – kompakt och absolut

Med SSI- eller BiSS-C-gränssnitt och tillståndsövervakning.

Magnetkodat lägesgivarsystem – kompakt och absolut
Det absoluta lägesgivarsystemet BML SL1 lämpar sig mycket väl i alla applikationer där det är viktigt att kunna se exakta positioner och ändlägen i realtid. Här får du en enkel och ekonomiskt fördelaktig lösning för övervakning av linjära eller roterande rörelser, formatjustering samt mätning av korta och långa avstånd eller små och stora vinklar.

BML SL1 har ett absolut SSI- eller BiSS-C-gränssnitt och som tillval finns även ett analogt Sin/Cos-gränssnitt. Därmed är detta mätsystem väl lämpat för olika typer av positionering och reglering – exempelvis som en primär feedbacklösning i linjära drivenheter eller som sekundär feedbacklösning där särskild noggrannhet efterfrågas.

Systemet kan också enkelt utrustas med tillval i efterhand då den kompakta designen och den låga vikten gör att den integreras utan svårigheter.

Signalkvaliteten och systemstatusen kan utvärderas kontinuerligt via SSI och BiSS-C, eller läsas av med hjälp av de inbyggda lamporna. Detta stöder både installation, driftsättning, pågående drift samt inpassning ifall maskinen exempelvis måste uppgraderas. Ytterligare konfigurerings- och diagnosfunktioner styrs via BML Configuration Tool som finns som tillval.

Särskilda egenskaper

tillförlitligt: beröringsfri och slitagefri mätprincip

för universell användning: mätlängder på upp till 8,19 m, stor systemnoggrannhet på upp till ±15 µm

tidsbesparande: stort läsavstånd på upp till 1,3 mm underlättar vid montering

bekvämt: Statuslampor och diagnosfunktioner för tillförlitlig drift och snabbare underhåll

enkelt att integrera: platsbesparande och kompakt design

www.balluff.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare