www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

IFS ger kraft t Kamstrups ambitiosa tillvaxtplaner

IFS, den globala affärssystemsleverantören, meddelar att Kamstrup, en av världens ledande leverantörer av intelligenta energi- och vattenmätningslösningar, implementerar en heltäckande ERP-lösning från IFS i hela organisationen för att stödja sin aggressiva tillväxt.

IFS ger kraft t Kamstrups ambitiosa tillvaxtplaner
Efter en utvärderingsperiod på närmare ett år har Kamstrup valt IFS som leverantör för koncernens gemensamma ERP-plattform. Fem leverantörer blev ombedda att delta i utvärderingen, vilken avslutades med att IFS fick uppdraget. IFS kommer att leverera en molnlösning som täcker hela verksamheten, inklusive leveranskedjor, logistik, planering, försäljning, service, kundprojekt och ekonomi.

Målet med den nya ERP-plattformen är att öka försäljningen till 10 miljarder danska kronor (1,5 miljarder USD) över en tioårsperiod. Den nuvarande nivån ligger på 2,4 miljarder danska kronor (345 miljoner USD).

Kamstrup, som ägs till hundra procent av det danska energiföretaget OK, har 1 500 anställda i mer än 20 länder över hela världen. De tillhandahåller intelligenta mätare, fjärrläsningssystem och analysverktyg som hjälper användare att minska slöseri med energi och vatten samt optimera sina verksamheter.

"Vi använder oss för närvarande av en 25-årig ERP-plattform som vi kontinuerligt har utvecklat själva och det rimmar inte bra med vår vision för framtiden", säger Peter Falden Jensen, ansvarig för koncernens IT. "Vi var noga med att välja en ERP-svit med omfattande out-of-the-box-möjligheter (OOTB) som kunde följa våra expansionsplaner och låta oss skala på ett helt annat sätt än tidigare.

Verksamheten förändras snabbt med alltmer globaliserad distribution, globala distributionskedjor och tilläggstjänster. Med IFS Applications är vi övertygade om att vi får en plattform som kan hjälpa företaget att växa, snarare än att bromsa oss.”

Att byta till en standardplattform är en betydande förändring för Kamstrup. Peter Falden Jensen förklarar: "Vi måste sluta att förlita oss på potentiellt riskabla kodändringar och istället se hur IFS-lösningen, som bygger på bästa praxis från industrin och erbjuder omfattande alternativ för användarkonfiguration, kan förbättra våra affärsprocesser.

Det är därför väldigt viktigt att plattformen ger våra användare flexibilitet att hitta arbetssätt som fungerar för dem. Vi har stora förväntningar på IFS Applications och IFS som implementeringspartner."

När Kamstrup definierade de 14 testområden mot vilka ERP-leverantörer bedömdes var det företagsledare och ämnesexperter som valde utvärderingsområden, inte IT-chefer. Det var också bolagets företagsledare som slutligen valde IFS Applications.

Peter Falden Jensen tillade: "IT-avdelningen var glada över valet. Kamstrup har en mycket lean produktion som är starkt beroende av robotteknik och djup integration med ERP. Vi skulle vilja öka användningen av ERP, och IFS har en mycket stark position inom detta område. Vi är särskilt imponerade över systemets produktionslogistik och IFS skiljde sig också från konkurrenter med användarvänligheten i IFS Lobby-gränssnittet.

Elni Kullmer, chef för IFS i Norden, säger: "Vi är stolta över att samarbeta med Kamstrup och att stötta företagets globala expansion. Att vi har fått uppdraget är ytterligare bevis på IFS ledande ställning inom tillverkning och vi ser fram emot ett snabbt implementeringsprojekt.”

IFS implementeras för närvarande för fler än 700 anställda tvärs Kamstrups internationella verksamhet.

www.ifsworld.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare