www.tillverkning-sverige.com
MAYR

Tillförlitlig begränsning av höga vridmoment. Ny säkerhetskoppling för tung verkstadsindustri

Vid Hannover-mässan presenterar mayr® power transmission, förutom ett stort antal andra innovationer, en urkopplande säkerhetskoppling för vridmoment upp till 280 000 Nm. Denna stora koppling till tung industri kombineras med böjda tandkopplingar för anslutning av två axlar.

Tillförlitlig begränsning av höga vridmoment. Ny säkerhetskoppling för tung verkstadsindustri
Som internationell marknadsledare har mayr® power transmission under årtioenden haft det bredaste sortimentet av lasthållning, lasturkoppling, vridmoment och kraftbegränsning, låsning och friktionslåsning, regler- och omkopplingsbara vridmomentsbegränsande kopplingar.

Trots detta breda sortiment har bolaget märkt en ökad efterfrågan på nya vridmomentsbegränsande kopplingar med extremt höga vridmoment och tillämpningsoptimerade lösningar. Av den anledningen har, i tid till Hannover-mässan, kapacitetsområdet för återställning av EAS®-elementskopplingar förlängts. Den senaste designen med böjda tandkopplingar för anslutning av två axlar är därför konstruerad för vridmoment upp till 280 000 Nm.

EAS®-elementkopplingar överför vridmoment med låsning vid normal drift. Vid överbelastning separeras de resterande ingående och utgående vridmomenten med en hög avstängning och repeternoggrannhet. Den kinetiska energin från de roterande massorna som lagras i systemet kan fritt saktas ner. Sådana återställningskopplingar återupptar inte automatiskt kontakten, utan förblir frånkopplade tills de återställs, antingen manuellt, via mekaniska eller hydrauliska enheter.

I 30 år har återställande EAS®-elementkopplingar skyddat systemen och drivs i tung industri mot dyra överbelastningsskador. Årtionden av erfarenhet och kollektivt omfattande know-how gör mayr® power transmission till din ideala partner för mekanisk överbelastning i enheter med extremt höga vridmoment, höga hastigheter och stora masströghetsmoment.

Bild:
Urkopplande EAS®-element för tung industri lossar ingång och utgång vid överbelastning. Energin från de roterande massorna som lagras i systemet kan fritt förminskas.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare