www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus X-Gateway låter CANopen-enheter tala med Profinet

HMS Industrial Networks introducerar en nytt och snabbt sätt som enkelt kommunicerar med CANopen-aktiverade automationsenheter till Profinet.

Anybus X-Gateway låter CANopen-enheter tala med Profinet
Den nya Anybus X-Gateway CANopen från HMS Industrial Networks hjälper systemintegratörer i kontakt med befintliga CANopen-nätverk med nya Profinet-installationer. Typiska användningsområden är i fabriker, där CANopen-baserade maskiner måste integreras i moderna automationssystem som ofta är baserade på Profinet.

Anybus X-Gateway monteras på en DIN-skena av standardmodell och drivs av 24 V industriell strömförsörjning.

Porten överför data från PLC på Profinets sida till CANopen-enheter, samtidigt som data överförs från enheter i CANopen-sidan till PLC på Profinet-sidan. CANopen masterfunktion kan konfigureras med något CANopen-konfigurationsverktyg eller med HMS CCM, ett flexibelt Windows-baserat CANopen-konfigurationsverktyg, lätt att använda. Det är optimerat för användning med HMS CANopen-produktserie. Upp till 126 CANopen-slavar kan anslutas till porten genom att använda upp till 128 PDO-mottagare och 128 sändnings-PDO.

X-Gateway’s funktioner som en IO-anordning på Profinet-sidan finns tillgänglig i två versioner: enkel port Profinet (RT) och 2-port Profinet (IRT). IRT-versionen sammanfaller med Profinets överensstämmande klass C, som inkluderar IRY-funktioner (Isochronous Real Time). IRT-versionen inkluderar en integrerad 2-port Profinet IRT-switch som tillåter installationer i topologisk linje, utan behov av dyra externa brytare. Profinets gränssnitt införlivar HMS långa erfarenhet som godkänd leverantör av Profinet kommunikationsgränssnitt till AIDA-gruppen av biltillverkare. HMS erbjuder kvalificerat stöd för användare av HMS Profinets produkter med sin globala stödorganisation och det ackrediterade Profinet kompetenscenter i tyska Karlsruhe och Chicago i USA.

Bestående av över 250 beprövade och robusta gateways, klara att använda, ansluter Anybus X-Gateway-familjen nästan varje möjlig kombination av två industriella nätverk. Produktfamiljen stödjer 17 olika fältbussar och industriella Ethernet-nätverk, såsom Profibus, DeviceNet, CANopen, CC-Link, EtherNet/IP och Profinet, tillsammans formar de den mest flexibla standardportlösningen för att ansluta två industriella nätverk på marknaden.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare