www.tillverkning-sverige.com
Steute

RF RC 10 ställverk för radio med magnetiskt ställdon

Fördelarna och funktionerna i ställverket RF RC 10 finns nu även i en icke kontaktmagnetisk kopplingsapparat.

RF RC 10 ställverk för radio med magnetiskt ställdon
Även om RF RC 10 ”Wireless Cube”-lägen fortfarande är nya på marknaden, har de redan visat sig i ett flertal applikationer. Alla har det gemensamt att omkopplaren är installerad på otillgängliga platser. RF RC 10 är som gjord för denna typ av användning, därför att den är kompakt och mycket robust och inte har behov av någon kabel eftersom signalen utlöses av ställdonet när det når mottagaren via trådlös överföring.

Dessa fördelar och funktioner finns nu även i en kopplingsapparat utan kontakt. Steute har utvecklat en ny variant av RD 10 som arbetar på grundval av en magnetisk brytare. Sensorställdonet är också kompakt och robust, ett högt avkänningsavstånd garanterar tillförlitlig användning inom alla typer av applikationer. Vad gäller signalöverföring, kan ett avstånd på 150 m utomhus och 30 m inomhus uppnås.

Det kraftfulla batteriet behöver oftast inte bytas under hela enhetens livslängd. Och även om det ändå behöver bytas, krävs minimal insats eftersom ett konventionellt batteri kan monteras med hjälp av ett enkelt verktyg. Det behövs alltså ett mycket litet underhåll.

Utöver sin kompakta design och enkla montering, innefattar de särskilda funktionerna i radioomkopplaren en lång livslängd och en hög switchfrekvens på upp till 1800 tändcykler per timme. Dessa egenskaper gör ”Wireless Cuber” i båda varianterna – spring rod eller magnetisk sensor – till den perfekta omkopplaren för otillgängliga installationer i maskiner och fabriker inom industriell automation.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare