www.tillverkning-sverige.com
Steute

RF GFI/GFIS: Fotkontroller med ny trådlös teknik och hög tillförlitlighet

Fördelarna med trådlös kommunikation är särskilt tydlig vad gäller fotkontroller. Enheterna kan placeras på valfritt ställe, och det finns inga kablar att snubbla över, inget som begränsar rörligheten. Med RF GFI / GFIS-serien upptäcks fördelarna av teknikerna, som inte enbart har en ny serie trådlösa fotswitchar till förfogande utan de kan även använda en ny serie trådlösa standards med hög tillförlitlighet. RF GFI /GFIS-serien har utvecklats av steute.

RF GFI/GFIS: Fotkontroller med ny trådlös teknik och hög tillförlitlighet
På grundval av erfarenheter med olika radiotekniker under många år har ett nytt system vuxit fram som ursprungligen utvecklades för medicinsk utrustning. Detta område har särskilt höga krav när det gäller tillförlitlighet i överföringen, och det är absolut nödvändigt att växlingsfunktionen inte begränsas av störningar från andra radionät, exempelvis Wi-FI. Den nya radiostandarden från steute uppfyller dessa krav, och har även den fördelen att kunna använda en frekvens inom det licensfria, globalt tillgängliga, 2,4 GHz-bandet.

Den nya radiotekniken har integrerats i fotväxlarna inom GFI-serien, som kännetecknas av sin ergonomiska form, de låga pedalerna och den höga stabiliteten. Deras metallhölje tål även höga nivåer av mekaniskt slitage.

Radiosignalerna utvärderas av en kompakt mottagarenhet som kan installeras i kopplingsskåp. Ännu en praktisk, enkel att installera, allt-i-lösning för det trådlösa samspelet människa-maskin från steute.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare