www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Snabbaste vägen för att stödja PROFlenergy

HMS stödjer ”gröna automatiseringsinitiativ” av biltillverkare med lanseringen av en inbäddad Anybus-CompactCom PROFlenergy kommunikationsmodul.

Snabbaste vägen för att stödja PROFlenergy
HMS Industrial Networks lanserar en inbäddad Profinet kommunikationsmodul med inbyggd PROFlenergy profilserver. Med denna nya release, stödjer HMS de ansträngningar som AIDA-gruppen av biltillverkare (Audi, BMW, Daimler, Porsche och Volkswagen) gör för att minska energiförbrukningen i fabrikerna.

Den nya modulen erbjuder tillverkare av automationsenheter att med ett snabbt och enkelt sätt integrera energigikontrollerad funktionalitet, enligt PROFlenergi’s standard i enheterna. Tack vare standardiserade PROFlenergi-kommandon kan en central kontrollör lätt och säkert växla komplexa automationssystem, bestående av automationsenheter från olika tillverkare, till beredskapsläge under produktionsraster och stillestånd. Detta spar upp till 40 % av den elektriska energin som behövs för produktionsprocessen, och hjälper till att reducera CO2-utsläppen.

PROFlenergy-servern är implementerad i data för Anybus-CompactCom Profinet IO kommunikationsmodul. Modulen fungerar som Profinet IO-enhet enligt överensstämmelse med serie B i Profinet-nätverket, och är utrustad med en snabb 2-portars switch som tillåter Profinet-installationer i topologi utan behov av dyra externa brytare. Den integrerade profilservern hanterar PROFlenergy-kommandon och parametrar enligt användarfall 1-3, och ger standardiserade hård- och mjukvarugränssnitt mot elektronik i automationsenheten. Detta minimerar utvecklingsinsatserna som behövs inom automationsenheten för att helt följa FROFlenerby-standarden.

Genom att välja integrerat stöd för den nya PROFlenergy CompactCom-modulen, kommer kunder automatiskt att få tillgång till alla större industriella nätverk eftersom detta är en del av Anybus-CompactCom-familjen av utbytbara plug-in kommunikationsmoduler – världens mest flexibla och kostnadseffektiva lösning för anslutning av enheter till alla större fältbuss- och industriella Ethernet-nätverk, inklusive Profibus, DeviceNet, CC-Link, CANopen, Profinet, EtherCAT, Modbus-TCP och Sercos III. CompactCom-moduler används som kommunikationsgränssnitt av intelligenta automationsenheter som HMI, robotar, växelriktare, instrument och vägar.

Anybus-CompactCom-moduler finns i en smal hylsa, i storlek ungefär som ett kompakt flash-kort. Kärnan i modulen är HMS NP30-nätverk mikroprocessor med dess integrerade snabba Ethernet-kontroller för EtherNet/IP-enheter med RJ45-kontaktdon. Den inbyggda 2-portars-switchen ger två 100 Mb/s duplexa Ethernet-gränssnitt med RJ45-kontaktdon.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare