www.tillverkning-sverige.com
MAYR

Konstant briljant - hystereskapsyler för dryckesindustrin

Tack vare det konstanta, stötfria glidande vridmomentet, passar hystereskapsylerna bättre för tillslutning av plastflaskor och icke returglasflaskor än permanenta magnetkapsyler. Den tekniskt avancerade ROBA®-kapsylens komponenter genom mayr® kraftöverföring baseras på patenterad ROBA®-contitorque hystereskoppling, som med framgång har använts på marknaden i olika applikationer under mer än 10 år.

Konstant briljant - hystereskapsyler för dryckesindustrin
Ett typiskt kännetecken för de permanenta magnetkapsylerna, som traditionellt fortfarande används, är dunkandet under vridmomentet som under slirningen orsakar destruktiva belastningar för de anslutna komponenterna. Detta resulterar i dyrbara kontroller, ökat underhåll och driftavbrott. För åtskilliga glasflaskor anses dock dessa ”hamrande lock” fortfarande vara lämpliga.

När plastflaskor tillsluts ger ROBA®-kapsylens hysterislock, med sina konstant stötfria glidande vridmoment, avgörande fördelar. Vridningens gräns kan justeras linjärt, snabbt och enkelt. Det inställda värdet kan direktavläsas. På så sätt kan den avslutande vridningen, som överförs beröringsfritt och slitagefritt, justeras optimalt.

ROBA®-kapsylens hystereslock har ett återkommande vridmoment med en noggrannhet av +/- 2% under i omgivningen oförändrade förhållanden. När flasköppningens värden jämförs, fungerar kapsyler med hystereskopplingar bättre än kapsyler med permanenta magnetkopplingar. Det öppna spridningsmomentet är lägre och värdena mer bestående. På grund av konstant dynamiska vridmoment är belastningen mycket låg, och slitaget på tätningskonan minimeras dessutom. Servicetiden kan förlängas vilket ger en längre livslängd.

Modul-designade Roba®-kapsylkomponenter är tillverkade av rostfritt stål och kan lätt och utan problem upprätthållas av användaren, som själv kan utföra alla nödvändiga uppgifter, från att omsmörja guiderna till att ersätta bäringarna. Det är inte nödvändigt med dyrbara tjänster som utförs av tillverkaren. På grund av de tekniska fördelarna utrustas alltfler nytillverkade tätningssystem med hystereslock. Befintliga system kan även eftermonteras utan problem. De flesta permanenta magnetlock kan ersättas med hystereslock, adaptrar möjliggör nödvändiga justeringar.

Fig. 1
File: F-2-04-Bild1.jpg:

ROBA®-kapsyl Hysteres-kapsyl:g
Högkvalitativt permanent magnet- och magnetiserbart hysteresmaterial genererar ett mycket konstant effektfritt och slitagefritt glidande vridmoment.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare