www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Konsekvent kommunikationsgränssnitt för Baldor

Baldor Electric har uppgraderat sitt sortiment av smarta enheter med HMS. Denna intervall kan nu kommunicera med en PLC, den är mycket mer öppen för kommunikation och kommunikationgränssnittet är konsekvent genom hela sortimentet.

Konsekvent kommunikationsgränssnitt för Baldor
”Vi ville utveckla och förbättra våra versioner av MotiFlex e100 tre-fas drivområden, kommunicera med PLC och lättare tillmötesgå näringslivets fältbussar. Vår strategi var att använda en standardiserad lösning snarare än att utveckla gränssnitten internt. Vårt beslut grundar sig på marknadens kritiska period, eftersom det inte är vår kärnkompetens. Men, vi fann ett högre förädlingsvärde än väntat i HMS lösningar”, förklarar David Greensmith, produktchef på Baldor’s UK motion control centre.

Baldor's E100 frekvensomriktare, lämpliga för användning i fristående rörelsekontrollsystem eller nätverkssystem, är nu kompatibla med Ethernet / IP, Modbus TCP och standarder för kraftledningsprojekt inom industrin. Eftersom det erbjuder ekonomiska och utrymmessnåla lösningar för många vanliga single-axel automationskravsenheter, finns även ett Ethernet gränssnitt förenligt med den deterministiska Ethernet-kompatibla rörelsestyrningsstandarden - Powerlink. De mångsidiga enheterna kan användas för att styra roterande och linjära servomotorer, linjärmotorer, slutna vektormotorer och V- / Hz-inställningar.

”Detta system är ett av de allra första i sitt slag: det integrerar CANopen, ger Ethernet i realtid och är mycket anpassningsbart till kommunikationsstandarder. Nu erbjuder vår nya serie systembyggare med en universell drivplattform som kan användas på många olika sätt för att passa olika kunder och applikationer, från fristående rörelsekontrollsystem till nätverkssystem med PLC-värd eller annan utrustning. Denna lösning förenklar automation för livsmedel, märkning, förpackning, elektronik, tryck av trä, metallarbeten och annat", tillägger David Greensmith.

Embedded Mint Lite-kapaciteten monteras nu utan avgift av alla Baldors MicroFlex E100 och MotiFlex e100s. Den stödjer en rad grundläggande krav på rörelseprogrammering samtidigt som den utför relativa och absoluta förflyttningar, S-ramp-profiler, påstötning och målsökande rörelser, förändrade målpositioner i rörelsen, registreringsförflyttning, reaktion på händelser i realtid. Programmeringsanläggningen tillåter fristående enheter att erbjuda lösningar för många vanliga automatiseringar och maskinella uppgifter såsom förkortning eller förlängning, indexeringsaxlar, enkla plock- och placeringsrörelser samt maskinjusteringar, exempelvis byte av styrning eller backspärrar för att konfigurera maskinparken för nya satser. Funktionen är särskilt användbar i Fieldbus-gränssnitt och skapar valmöjligheter till att använda ett standardiserat gränssnitt eller optimera dataprocessen och beteendet för applikationen.

Flexibla, konsekventa och öppna kommunikationsmoduler
”Fördelen med HMS Anybus är att den ombesörjer ett gemensamt gränssnitt. Konsistensgraden av deras omfattning av produkt är unik. Följaktligen minskar våra tekniska omkostnader. Vi har samma typ av produkt för alla olika fältbussar”, förklarar David Greensmith.

"Vi har studerat erbjudanden från två eller tre säljare, men i slutänden var HMS lösningar konsekventa och mer standardiserade. HMS lösningar var också mycket kompakta. Det var en nyckelfråga för den minsta storleken på vår satsning på sortiment. Anybus-CC, den lösning vi har genomfört, är också mycket enkel att installera”.

Anybus CompactCom (Anybus-CC) modul är avsedd för OEM. Det ger omedelbar anslutning till alla ledande fältbus, Industrial Ethernet-protokoll, Seriell, USB och trådlösa nätverk utan behov av någon hårdvara och förändringar i programvara till automationsenheten. Automationsenheter med en integrerad Anybus-CC-kortplats kan använda Anybus-CC-modulen. En modul för ett visst nät kan enkelt bytas med en annan, anpassad för Anybus-CC-modulen, och vara direkt ansluten till nätverket utan att behöva hårdvara och förändringar i automationsenhetens mjukvara. Anybus-CC kan spara upp till 70% på utvecklingskostnader jämfört med egen utveckling. Standardiserad hårdvara och mjukvara samverkar oberoende av nätverket.

”En annan viktig fråga var att möjliggöra en mycket mer flexibel kommunikation med PLC. Tack vare HMS kunde våra enheter styras med en PLC med hjälp av industristandarder. Med HMS kan vi samverka med alla större fältbussar. Förutom sina egna lokala input / output (I / O) och CANopen-expansion har våra enheter också alternativa kort för öppningar som ger konfigurerbarhet för specifika tillämpningar, exempelvis användning av Anybus-CC. HMS är utan tvekan en partner för framtiden, eftersom det ger flexibilitet av nuvarande utbud och nya generationer av enheter”, avslutar David Greensmith.

Baldor Electric är ett amerikanskt företag, med högkvarter i Fort Smith, Arkansas. Med 7000 personer, en omsättning på $ 2B och 26 fabriker i USA, Kanada, England, Mexiko och Kina, är företaget ledande inom Förenta staterna. Baldor säljer sina lösningar genom dotterbolag eller distributörer i mer än 70 länder. Drift och kontrollutveckling bygger på två platser; amerikanska huvudkontor och anläggningen i Storbritannien.

”Företagets bakgrund är inom Motion Control och positionering för relativt komplexa system. Vi har en ledande position inom intelligent enhetsprogrammerbarhet som är byggd på flexibilitet och användarvänlighet, förklarar DavidGreensmith.

92 personer är anställda i Baldors europeiska huvudkontor i Storbritannien, varav 30 deltar i utvecklingen.
Mer information: http://www.baldormotion.com/products/servodrives/overview.asp

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare