www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

Sandvik förvärvar amerikanska Wetmore Tool & Engineering

Dormer Pramet, en division inom Sandvik Machining Solutions, har förvärvat Wetmore Tool & Engineering, en USA-baserad tillverkare av runda verktyg specialiserade för flygindustrin.

Sandvik förvärvar amerikanska Wetmore Tool & Engineering
Förvärvet utökar inte bara Dormer Pramets produkterbjudande inom runda verktyg utan det främjar även en stärkt position på nyckelmarknader inom flygsegmentet, såsom USA, Storbritannien etc.

− Förvärvet är i linje med Sandvik Machining Solutions tillväxtstrategi. Wetmore Tool & Engineering kommer att tillföra kompetens inom applikationsområden som kompletterar vårt existerande erbjudande inom runda verktyg, säger Klas Forsström, chef för Sandvik Machining Solutions.

− Jag är mycket nöjd att vi har förvärvat Wetmore Tool & Engineering som är ledande på håltagning i flygplansskrov och förvärvet stärker vår position som en ´one-stop-shop´, säger Stefan Steenstrup, chef för Dormer Pramet.

Under 2017 hade Wetmore Tool & Engineering intäkter på cirka 160 miljoner SEK och 170 anställda.

Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen i affären som undertecknades och slutfördes samtidigt. Affären har en positiv effekt på Sandviks vinst per aktie från start.

www.home.sandvik

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare