www.tillverkning-sverige.com
Schmersal

Säkerhetskonsultation: Schmersal med en ny portfölj av service

Schmersal-koncernen breddar sitt tjänsteutbud vad gäller maskinsäkerhet. Den nya tjänsten ’säkerhetskonsult’ syftar till att ge företagets kunder omfattande konsultverksamhet i frågor som exempelvis genomförande av direktiv och standarder.

Säkerhetskonsultation: Schmersal med en ny portfölj av service
Under de senaste månaderna har erfarna ingenjörer från tyska fabriker, liksom från flera europeiska dotterbolag, kvalificerat sig som experter på maskinsäkerhet. De är redan i tjänst i det nya Application Center, där de har ett nära samarbete med den lokala försäljningen, med ingenjörer och produkthantering. I andra länder, till exempel Kina och USA, kommer konsulterna att vara kvalificerade i september 2010.

Den viktigaste uppgiften för säkerhetskonsulterna kommer att bestå i att ge kunderna kvalificerade svar på frågor såsom vilken typ av säkerhetssystem som ska användas, hur säkerhetssystemet ska integreras i styrsystemet och funktionerna i maskinen, hur det programmerbara elektroniska säkerhetskritiska systemet kan konfigureras för att optimalt uppfylla både säkerhetskrav och specifikationernas produktivitet av maskinen.

Bedömningen av den föreskrivna Performance Level enligt EN ISO 13849-1 och beräkningen av den faktiska resultatnivån för det valda säkerhetssystemet är två andra uppgifter som säkerhetskonsulterna kan åstadkomma för kunderna.

Kundernas första reaktioner på vad den nya tjänsten erbjuder är enbart positiva.

Uwe Wiemer, Application Center Manager, säger:
”Många av våra kunder vill delegera konfigurationen av regleringsanpassade säkerhetssystem till experter som accepterar det fulla ansvaret för detta uppdrag. Som en av världens ledande företag inom branschen säkerhetsställverk, har vi fått en omfattande och mycket verklighetsförankrad kunskap inom området. Som ett resultat av vårt samarbete och tillhörighet till olika standardiseringsorgan måste vi också ha de nödvändiga teoretiska bakgrunderna, vilket krävs för att konfigurera standardkompatibla säkerhetsanordningar.”

Övriga tjänster kommer att läggas på konsulterna, som av Schmersal-gruppen erbjuds hela världen som arbetsfält. Målet är att kunna möta en tillverkare med teknikneutralt sätt att tänka och utveckla eller konfigurera komplexa säkerhetstekniska lösningar än endast den egna produktens spektrum. Samtidigt kommer även de vanliga tjänsterna som utförs av Schmersal att integreras i Application Center.

Uwe Wiemer igen:
“Vi har alltid genomfört andra uppgifter, såsom säkerhetskontroller av parameterinställningar eller kundspecifika ändringar i vårt säkerhetsställverk. Detta är vårt rykte på marknaden. Dessa uppgifter har nu överförts till vårt Application Center. Som en följd av centraliseringen av vårt tjänsteutbud kan vi arbeta på ett mer koncentrerat sätt, vilket skapar den nödvändiga friheten för utveckling, produktledning och försäljning för att höja tonen i vår ”one stop shop” för säkerhetsfordran på marknaden”.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare