www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Bridging Profibus och Modbus-TCP-nätverk med en Anybus® X-gateway™

Enkel att använda. Intelligenta Gateway sammankopplar Schneider Electric, ABB eller GE PLC med Siemens automationssystem och nätverk.

Bridging Profibus och Modbus-TCP-nätverk med en Anybus® X-gateway™
Anybus X-gateway från HMS Industrial Networks möjliggör för systemintegratörer att enkelt överföra I / O-data mellan två olika PLC-system och nätverk. X-gateway är en konfigurerbar fristående gateway som gör att växtgolvenheter i ett Profibus-nätverk kan kommunicera med enheter på ett Modbus-TCP nät och vice versa. Typiska tillämpningar är anläggningar med blandad användning av Siemens och Schneider Electric, ABB eller GE PLC. Ett exempel är bilfabriker där Profibus segment ska integreras i industriella Ethernet-baserade kontrollapplikationer med det populära Modbus-TCP-protokollet.

X-gateway är en kompakt enhet för montering av en standard DIN-skena och 24 volts industriell strömförsörjning. Det fungerar som en server (slav) på Modbus-TCP-nätverket och som en mästare på Profibus-sidan. Profibus master funktionalitet är konfigurerad med HMS Anybus NetTool för Profibus, ett kraftfullt och lättanvänt Windows-baserat konfigurationsverktyg som medföljer gratis med X-gateway. När den första konfigurationen har hämtats in i X-gateway, går den upp till 512 byte av insatsdata och 512 byte av utdata mellan Modbus-TCP och Profibus. Upp till 124 Profibus-slavar kan anslutas till en gateway.

Utöver sin dataöverföringskapacitet, innehåller X-gateway en kraftfull inbyggd webbserver på Modbus-TCP-sidan som stödjer webbaserad fjärrdiagnostik och visualisering. Även en OPC-server ingår i leveransen av X-gateway.

X-gateway innehåller meddelanden med Profibus och Modbus-TCP gränssnitt, certifierade för fullständig överensstämmelse med respektive protokollnorm.

Anybus X-gateway familjen är en produktlinje som består av över 200 gateways, beprövade, robusta och färdiga att använda för att ansluta nästan alla slags kombinationer av två industriella nätverk. Produktfamiljen stödjer 17 olika fältbussar och industriella Ethernet-nätverk såsom Profibus, DeviceNet, CANopen, CC-Link, EtherNet / IP, Profinet och många fler. Alla versioner fungerar på samma sätt och ger en flexibel standardlösning för att ansluta två industriella nätverk.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare