www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Profinet gateways med integrerad 2-portars switch

HMS utvidgar gatewayfamiljen med tre nya versioner vilka möjliggör en enkel integrering av befintliga fältbussnätverk Profinet installationer.

Profinet gateways med integrerad 2-portars switch
HMS bidrar till att minska kostnaderna för systemintegration genom att släppa tre nya versioner av serien Anybus X-gateway med Profinet-IRT funktionalitet och inbyggd 2-portars switchteknik. Den nya versionen av X-gateway möjliggör enkel integration av befintliga Profibus, Interbus och CANopen fältbussnätverk till nya Profinet-baserade nätverksegmentet.

De nya gateway produkterna tillhandahåller en transparent länk för upp till 240 byte av I/O-signaler
mellan de båda nätverken. Typiska applikationer hittas på platser för biltillverkning där befintliga fältbussbaserade maskiner mer och mer återanvänds och integreras som de är i nya Profinet-baserade områden i anläggningen.

De tre nya versionerna av gateways har särskilt fokus på den europeiska bilindustrin där nuvarande fältbussnätverk, såsom Profibus och Interbus, sakta migreras till Profinet. Genom att utnyttja den inbyggda 2-portars switchtekniken, kan X-gateway direkt integreras i installationer baserade på linjetopologi som minskar kostnaderna för infrastrukturen genom att eliminera behovet av externa switchar.

X-gateway familjen utökas nu med ett Profinet IO-gränssnitt med IRT- funktionalitet (Isynchronous Real-Time), en integrerad 2-port realtidsswitch, Profinet nätverkshantering och redundansfunktionalitet som är konform med Profinet klass C. Profinet gränssnittet fungerar som en IO-enhet (Slave) och är baserad på den beprövade tekniken ERTEC-200 från Siemens.

Anybus X-gateway familjen består av 180 olika versioner och kan därmed koppla samman alla populära fältbussar som Profibus, DeviceNet och CANopen eller ansluta dessa fältbussar till de nya industriella Ethernet-standarderna, Profinet, Ethernet/IP, Modbus-TCP och EtherCAT. Varje gateway är en fristående produkt byggd för DIN-Rail montering. Efter uppstart, är den direkt klar för utbyte av data mellan de två utvalda nätverken. Konfigurationen sker pånågra minuter och ingen programmering eller särskild PC hård- eller programvara krävs. Varje gateway överför I/O-data och parametrar helt transparent mellan de båda nätverken. Mängden data justeras i en enkel konfigurationsdialog under installationen.

Alla gateways kan enkelt integreras i industriella automationssystem och säkerställa ett säkert informationsflöde mellan olika nätverk. Anybus X-gateways kombinerar hög tillförlitlighet med flexibilitet vilket gör dem till oumbärliga anslutningsenheter för systemintegratörer och fabriksoperatörer.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare