www.tillverkning-sverige.com
British Steel

Corus säkrar 350 miljoner euro i franskt järnvägskontrakt och tillkännager en större investering i stålverk

Corus säkrar 350 miljoner euro i franskt järnvägskontrakt och tillkännager en större investering i stålverk
Corus har säkrat ett kontrakt värt omkring 350 miljoner euro för att under sex år anförskaffa järnvägslinjer till den franska järnvägsoperatören SNCF. Kontraktet är initialt för fyra år med möjlighet till förlängning med ytterligare två år.

Som en del av överenskommelsen ska Corus investera 35 miljoner i ny teknologi inom rälsproduktionshjälpmedel i Hayange, Lorraine-regionen i nordöstra Frankrike, för att tillåta producering av längre skenor. Denna investering i ett område av ny tillverkningsutrustning kommer att förbättra effektiviteten vid anläggningen och göra det möjligt för arbetarna att producera skenor med en längd av 108 meter.

Gérard Glas, Verkställande Direktör för Corus Rail, Frankrike, säger:
- Att kunna producera en 108 meter lång räls öppnar upp nya möjligheter för oss och sätter oss i en bättre position för att tillgodose den växande efterfrågan av linjer för höghastighetsräls. År 2011 kommer vi att vara endast en handfull producenter med denna kapacitet i världsklass.

- Detta betydelsefulla kontrakt med SNCF ger oss konfidensen att investera i vår anläggning i Hayange. Investeringen kommer att göra oss mer konkurrenskraftiga och hjälpa till att säkra anläggningens framtid – samt arbetskraften – under de närmaste åren.

Tekniska studier har redan utförts vid Hayange-anläggningen vilket gör det möjligt att påbörja anrikningsarbetet på 35 miljoner vid nyår. På toppen av anrikningsarbetet förväntas upp till 400 kontrakt till arbetet med uppgraderingen – från design och mekaniska tekniker till elektriker och rivningsexperter.

Hayange-fabriken, som sysselsätter 440 människor, strömförsörjer räls av varierande längd till järnvägsoperatörer runt om i världen, men framför allt i Europa. Fabriken producerar i dagsläget räls upp till 80 meters längd.

Investeringen kommer att förbättra avkastningen och kvaliteten på anläggningen, liksom ökad produktionskapacitet från 300.000 till 340.000 ton per år.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare