www.tillverkning-sverige.com
British Steel

Mer än 50 modulära plattformar nu i drift runt Europa

Utefter Englands västkust, South Wales och Thames har tidigare 17 projekt länkats samman med plattformsinstallationer i Mill Hill och Backfriars. Nu har Corus Rail även installerat sitt första modulära plattformssystem i Frankrike, i Paris-förorten Mitry Claye. Med fler än 50 modulära plattformar i drift runt Europa har Corus blivit en av de större spelarna på marknaden. Den största fördelen med Corus system är att dess design tillåter de flesta installationsarbeten (inkl grundkonstruktioner) bakom en säkerhetsvägg och bortom järnvägar i drift. Detta betyder att järnvägen, under större delen av arbetet, inte behöver stängas ned vilket resulterar i tydliga konstnadsbesparingar eftersom det inte blir några avbrott i tågservicen.

Mer än 50 modulära plattformar nu i drift runt Europa
Modulära plattformar passar olika behov: förlängning av tåg, utbyggnad på höjden (tillgång för handikappade eller äldre) av redan existerande plattformar, nya plattformar som bland annat är lätta att flytta och anpassa. Medan ingenjörer vanligtvis tänker konkret, har Corus utvecklingsteam omdesignat järnvägsplattformarnas koncept och skapat en fullt modulär produkt utifrån urholkade rektangulära stålsektioner. Målet har varit att tillhandahålla en kostnadseffektiv, snabb väg till konstruktion och att installera passagerarplattformar. Corus modulära system kan dessutom kundanpassas för alla slags ytbehandlingar.

För Mitry Claye i Frankrike installerades plattformen initialt för att passa järnvägsspårets riktning. Spåret kommer att flyttas en aning under två till tre års tid och justerades för att knytas an till denna nya spårinställning. De allra senaste installationerna i Storbritannien har varit en del av Thameslink Project, förlängningen av existerande plattformar för att kunna tillåta längre tåg. Vid Mill Hill (Londons norra förorter) finns fyra plattformar som vardera förlängdes omkring 50 till 60 meter. Ett femtiotal provisoriska plattformsförlängningar över bron Blackfriars (Thameslink project), som är en del av arbetena med Backfriars Station, har också slutförts.

Reducerade kostnader för äganderätt
Användandet av lättviktiga komponenter minimerar grundstötarna och förhindrar dyra och tidsödande grundbehandlande åtgärder. Specifika installationsmaterial behövs inte heller, trafiken avbryts inte under montering och byggnadskomplexet har en livslängd på 75 år. Under denna period är Corus modulära system reglerbart och kan även flyttas om.

Endast några veckor för driftsättning
Det modulära plattformssystemet utför en fullständig konstruktion och installation under endast några få veckor. Corus har utvecklat specifika mjukvaror som medger en snabb kundanpassad design med start från standardmoduler, oberoende av bredd, längd eller böjningar (konvex, konkav eller växlar). Strukturellt motstånd, form och vikt har räknats ut automatiskt. Tack vare den låga vikten hos varje individuell komponent kan installationen sammansättas manuellt, det räcker med lyft från en eller två personer. Förbehandlade modulära däckpaneler föreslås, alternativt kan en beställd avslutning användas för att möjliggöra att förlängningarna estetiskt passar med existerande strukturer.

Flytt- och ställbar plattform
Modulär design och låg vikt gör det lätt att montera ned plattformen och placera den på annat ställe om så skulle behövas. Höjden varieras genom ändringar på de inställbara fötterna. Detta tas med i beräkningen av variation i basnivåerna och kan enkelt anpassas inom vissa toleranser.

Minimalt trafikavbrott
Tack vare en fribärande konstruktion kan plattformen installeras i den gröna zonen medan linjen fortfarande är öppen. Inom detta säkerhetsområde kan arbetarna operera under tiden som tåget är i drift. Besittningarna behövs därför endast för att kalibrera plattformen och lägga den slutliga poleringen.

Det modulära systemet kan även användas på existerande plattformar för att höja dem, följaktligen för att motsvara behoven hos handikappade och äldre personer.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare