www.tillverkning-sverige.com
Amphenol Air-LB

Kabelklamrar

Den unika designen av dessa kabelklamrar har ett genuint försprång. Deras naturliga prestanda utökas genom att de är lättanvändbara och har ett förträffligt kabelskydd. Kiselgjutning på ytskiktets insida hindrar kablarna att förstöras genom vibrationer eller stötar, under tiden som axiell justering görs.

Kabelklamrar
Lättanvändbara
Gjorda av naturfärgad rörlig termoplast, tillåter dessa kabelklamrar ett enkelt inlägg av kabelselar.
Det är en robust design: materialet som används, Polyamide 6.6, håller för tuffa behandlingar och återtar sin originalform efter vridningen. Klamrarna stängs med en hopfogning, 5 mm bred, efter det att kabelselarna är ordentligt placerade. Märk väl att även utan en fogning faller inte harnesken utanför klammern när öppningen är placerad nedåt. Klammern sätts fast enkelt med en M5-skruv och en packning (andra typer av fastsättningar finns tillgängliga). Detta betyder att dessa kabelklamrar kan monteras vart som helst på konstruktionen före installationen eller senare när utrustningen är kopplad.

Kabelskydd
Kiselgjutningen dämpar slag och vibrationer och undviker att kabeln förstörs. Den skarpa kontaktytan mellan klammer och kabel tillåter även axiell kabelrörelse för att godta rörelser i strukturen på vilken klämmorna är fastsatta, och som undviker att klamrar och kablar slits av. Kiseln förlängs till kanten av kontaktytan för att hindra bindning av kabelselen när klammern är stängd.

Utförande och karaktär
Dessa kabelklamrar har ett märkbart mostånd mot hårda miljöer: deras arbetstemperaturer växlar från -55°C till +150°C, deras eldmotstånd följer standarden UL94 V0 och de står emot de flesta mineraler och syntetiska oljor. De finns i åtta storlekar och tillåter kabelharnesk från 5-48 mm i diameter: med endast åtta klammerstorlekar är samtliga omfång av harnesk täckta.

Kabelklamrarna är därför speciellt passande för system drabbade av stötar eller starka vibrationer, men även för system i tuffa miljöer, utsatta för extrem höga eller låga temperaturer: flyttbara eller vibrerande anläggningar och maskiner (hissar, vibrerande maskiner, robotar etc), tunnlar etc.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare