www.tillverkning-sverige.com
PORTESCAP

Ny borstlös DC-motor med högt vridmoment erbjuder förbättrade termiska egenskaper och tillförlitlighet för stora ortopediska handverktyg

Portescap introducerar sin nyaste kirurgiska motorlösning för stora, ortopediska handverktyg. Den här nya mini-motorn i storlek 12 (31,5 mm diameter) finns i 9,6V, 12V och 14,4V-versioner med kanylerade och icke-kanylerade alternativ. Dessa motorer kan leverera toppvridmoment upp till 1,720 mNm i ett kompakt hölje.

Ny borstlös DC-motor med högt vridmoment erbjuder förbättrade termiska egenskaper och tillförlitlighet för stora ortopediska handverktyg
Prover är tillgängliga på mindre än två veckor för att hjälpa till att påskynda den avgörande designfasen då flera snabba iterationer är viktiga för att slutföra tillämpningsspecifikationerna.

Dessa enheter passar för olika tillämpningar, såsom ortopediska borrar, fram- och återgående sågar, oscillerande sågar, sagittalsågar och skovlar. Dessutom kan storlek 12-motorer också användas i robotoperationer, kirurgiska skruvdragare och exoskelett.
Portescaps borstlösa DC-slitsade miniatyrmotorer för kirurgiska verktyg är konstruerade och tillverkade med en unik process som inkapslar och skyddar statorlindningar och elektronik från hårda yttre miljöer som autoklaver och diskmedel som finns i dessa tillämpningar. Dessutom isolerar Portescap lindningarna enligt de medicinska säkerhetskraven för högspänningsskydd som är obligatoriska för handdrivna kirurgiska verktyg.

Portescap har samarbetat med tillverkare av kirurgiska elverktyg i över 20 år för att leverera miniatyrmotorer specialkonstruerade för kritisk prestanda. Företaget hjälper till med att lösa de mest krävande behov när det gäller högt vridmoment, tillförlitlighet, tätning, vibrationer och lägre ägandekostnader, även för olika anpassade lösningar (axlar, verktygsdrivrutiner, anpassade reduktionsförhållanden, axelbeläggning och tätningar, anpassat integrerat hölje, anpassad ändklockkonstruktion för att stödja kontakter för enkel plug-and-play och förbättrad tillförlitlighet).

På begäran kan drivsystemen kopplas med autoklaverbara växlar med olika reduktionsförhållanden, autoklaverbara kodare och autoklaverbara styrenheter för att möta behoven i olika tillämpningar. Dessa enheter finns i olika sorter för att möta olika kundbehov av tillförlitlighet. Portescap-motorer tillverkas i en ISO/OSHA-certifierad anläggning, och överensstämmer med RoHS.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare