www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK presenterar nya generationens DIN-standardkulskruvar

NSK använde senaste EMO 2017-mässan i Hannover, Tyskland, som lanseringsplattform för ett antal innovationer som syftar till att förbättra verktygsmaskiners prestanda. Bland de stora nyheterna fanns en ny generation DIN-standardkulskruvar. Dessa kulskruvar med låg ljudnivå och hög hastighet möter inte bara de specifika kraven hos europeiska verktygsmaskintillämpningar, utan överensstämmer även med DIN 69051 (ISO 3408) avseende både dimensions- och toleransklasser.

NSK presenterar nya generationens DIN-standardkulskruvar
Bild1.jpeg: NSK introducerade en serie med nya generationens DIN-kompatibla kulskruvar vid EMO 2017.

De nya kulskruvarna med låg ljudnivå och hög hastighet tillverkas i axeldiametrar från 32 till 63 mm och med stigning från 10 till 40 mm och ger europeiska verktygsmaskiner en hastighetsfaktor på 160 000 dn. Den här prestandanivån innebär att de kan användas utan begränsning för tillämpningar med höghastighetsbearbetning där även mycket noggrann positionering krävs.

De nya kulskruvarnas smidiga egenskaper skapar också en ny måttstock, där man fastställer optimala förutsättningar för att uppnå minsta möjliga vibration i linjärsystemet samtidigt som ljudnivån reduceras. Det som bidrar till denna gynnsamma kombination av egenskaper är kuldeflektorerna, som nyligen utvecklades för att passa den nya serien.

NSK har utvecklat kulskruvar för verktygsmaskiner sedan 1960. Idag är produktportföljen bred och erbjuder axeldiametrar från 4 till 200 mm, liksom många typer för specifika krav såsom extremt låg ljudnivå, korta slag och maximal positioneringsnoggrannhet.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare